Candát

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je candát - a v této části najdete recepty, v kterých je právě candát  jednou z ingrediencí. Candát se často smaží a peče, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

 

 

Seřadit
Nalezeno 85 receptů
Zobrazení

Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. Připravené...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Vykostěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme a opečeme na oleji. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce opečeného candáta a posypeme...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Candáta omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme. Jednotlivé porce namáčíme v rozšlehaném vejci a vkládáme do rozpáleného oleje. Po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěné porce ryby prošpikujeme sardelovými řezy a necháme 20 minut marinovat. Marinádu připravíme z citronové šťávy, soli a mleté papriky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Candáta očistíme a rozkrojíme na poloviny. Páteř vykrojíme a maso nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet. Na másle osmažíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z očištěného candáta připravíme vykostěné plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Z očištěných polovin candáta vykrojíme páteř a maso nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěnou a omytou rybu nakrájíme asi na 6 porcí. Vložíme je do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme. Očištěného candáta naporcujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěného candáta naporcujeme na filety, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Porce opečeme na rozpáleném oleji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Očištěné porce candáta osolíme a opepříme. Omytý salát rozdělíme na listy a ty největší spaříme ve vařící vodě, osušíme a rozložíme. Porce ryby...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, podusíme na polovině dávky másla. Sardelové řezy nasekáme, jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme očištěnou, na porce pokrájenou a osolenou rybu. Dusíme ji asi 15 minut,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Do procezeného rybího vývaru přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, cibuli a petržel. Vaříme asi 15 minut. Potom přidáme očištěného a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vykostěného a z kůže staženého candáta naporcujeme a podusíme v bílém víně spolu s cibulí a kořením doměkka. Krevety osmahneme na másle, zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Vykuchaného a očištěného candáta naporcujeme, osolíme a pokapeme octem. Pokud má ryba silnější kůži, stáhneme ji. Porce vaříme pod pokličkou na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist