Kapr

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je kapr - a v této části najdete recepty, v kterých je právě kapr  jednou z ingrediencí. Kapr se často smaží a peče, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný... a zapomenout samozřeujmě nemůžete ani na tradičního kapra s bramborovým salátem, který se servíruje na Vánoce.

Seřadit
Nalezeno 368 receptů
Zobrazení

Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Kapra vykostíme, omyjeme, osušíme a z filetů nakrájíme kousky o velikosti větších hranolků. Česnek oloupeme a prolisujeme a v míse smícháme s...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu3

Vykuchané, očištěné ryby zbavené hlav omyjeme, osušíme a dobře osolíme. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí vložíme pečené rybí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 340 min Počet komentářů k receptu1

Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v mírně osolené vodě. Maso z hlav i vnitřností nakrájíme na malé kousky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vykuchané, očištěné a opláchnuté ryby mírně osolíme a podusíme na třetině dávky másla. Potom ryby vykostíme a se zbylou šťávou prolisujeme hustým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěného kapra opláchneme a nasekáme na porce. Maso mírně osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a opečeme na tuku. Potom porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra opláchneme a nakrájíme na porce. Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra opláchneme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce. Jednotlivé porce potřeme utřeným česnekem se solí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme. Cibuli jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěného, vykuchaného kapra nasekáme na porce. Maso mírně osolíme, opečeme na tuku, zastříkneme vodou a krátce podusíme. Žampiony očistíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na části tuku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce. Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku. Kapra vyjmeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra zbavíme kůže a hřbetní kosti. Maso omyjeme, nakrájíme na porce a mírně osolíme. Z vajec rozšlehaných s vínem, z hladké a hrubé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Nakrájíme jej na porce, mírně osolíme a opepříme. Z vajec rozšlehaných s mlékem, z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Maso nakrájíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Z vajec rozšlehaných s vínem, z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytého kapra zbavíme šupin, osolíme a posypeme grilovacím kořením zevnitř i na povrchu, vnitřek vymažeme hořčicí. Okořeněného kapra plníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Kapra nakrájíme na řezy široké asi 3cm, osolíme a potřeme čerstvě mletým pepřem. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou kořenovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Filety z kapra pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme 15min. odležet. Omyjeme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do hrnce dáme vařit rybu a kořenovou zeleninu. Rybu vykostíme, zeleninu nakrájíme a vývar přecedíme. Dáme zpět do vývaru. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Porce očištěného kapra osolíme a poprášíme moukou. Maso vložíme na rozpálené sádlo, posypeme utlučeným kmínem a opékáme asi 10 minut. Potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, necháme zpěnit a vložíme očištěné, osolené porce kapra obalené v mouce. V troubě porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Uvařené rybí maso rozebereme na malé kousky a vmícháme do prolisovaných brambor. Přidáme petrželku, máslo, pepř a ušlehané žloutky. Z hmoty...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme v horkém oleji, porce vyjmeme a uchováme na teple. Cibuli oloupeme, jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté porce kapra ponoříme asi na 2-3 minuty do osoleného mléka. Maso osušíme, obalíme v mouce (nebo ve strouhance) a vložíme do pekáče...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Na alobal rozetřeme máslo a vložíme na něj osolené a okmínované porce kapra. Alobal pevně uzavřeme a přehneme okraje, aby nevytékala šťáva. Pečeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom porce potřeme olejem a pečeme na roštu asi 6 minut na každé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Na pánvičku dáme tenké plátky slaniny, na ně porce osolené ryby a ty ještě poklademe plátky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Potom...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist