Lín

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je lín - a v této části najdete recepty, v kterých je právě lín jednou z ingrediencí. Lín se často smaží, peče a dusí, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i s různými omáčkami.

Seřadit
Nalezeno 21 receptů
Zobrazení

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, která ještě překrojíme, rybí filé osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. V pánvi...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Rozmrazené filé nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Spolu s jemně nakrájenou cibulí je zprudka opečeme na oleji. Omyté papriky podélně...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Smícháme vinný ocet a olivový olej, přidáme bylinky a prolisovaný česnek a dobře promícháme. Žraloči maso naložíme na hodinu do vzniklé marinády a...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Na másle opečeme nadrobno nakrájený pórek a cibuli doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mouku. Za stálého míchání přilijeme asi 0,75 l...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Všechny suroviny zpracujeme v robotu nebo vidličkou v ruce na hustý krém. Ozdobíme plátky citrónu. Pomazánku podáváme s chlebem nebo s pečivem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vyválený plát listového těsta rozkrájíme na obdelníčky asi 4x6 cm. Na každý dáme okapanou sardinku, okraje obdelníku přehneme, aby střed zůstal...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rozmrazené žraločí steaky opláchneme, osušíme, osolíme, okmínujeme a potřeme rozetřeným česnekem. Necháme chvíli odležet. Slaninu a máslo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nejprve připravíme marinádu z citronové šťávy, soli a pepře a vložíme do ní kousky halibuta bez kostí. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rybu omyjeme a vložíme s kořenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté slijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Pánev vymažeme máslem, vlijeme smetanu smíchanou s moukou a solí. Vložíme opatrně rozklepnutá vejce, vedle sebe, na každé dáme 2-3 plátky sardelky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nejprve nakrájíme papriky na velké kusy a odstraníme semínka.Cca 8min opékáme slupkou nahoru pod rozpáleným grilem.Necháme je vychladnout pod...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Máslo utřeme s nakrájeným uzenáčem, solí, majonézou a citrónovou šťávou. Pomazánku podáváme s pečivem nebo chlebem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do hrnce vložíme rajčata, cibuli, vodu a citronovou šťávu, zamícháme, přidáme pepř a sůl, přivedeme k varu a 20 minut vaříme na mírném ohni. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Filé z mečouna potřeme z obou stran olivovým olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance sardinky. K přípravě pikantního másla smícháme v míse máslo s mátou, jarní cibulkou, česnekem a čili...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Mléko, vejce a mouku rozmícháme na hustší těstíčko. Porce filé osolíme, namáčíme je do těstíčka a smažíme. Ve zbylém těstíčku namáčíme cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Porce filé osolíme, opepříme a vložíme na rozehřáté máslo do zapékací mísy. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a spolu s plátky česneku a čtvrtkami...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Připravené porce ryby klademe na rozpálený rošt a po každé straně rožníme asi 5-7...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist