Okoun

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je okoun - a v této části najdete recepty, v kterých je právě okoun jednou z ingrediencí. Okoun se často smaží, peče a dusí, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

Seřadit
Nalezeno 53 receptů
Zobrazení

Na 4 proužky nařežeme každý filet a poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a z obou stran osmahneme osolené filety. Dáme je na mísu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Lotosový kořen oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou okurku a mrkev nakrájíme rovněž na kolečka. Jablečný ocet smícháme se zeleninovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cuketu, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme rovněž na kostičky. Žampiony...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli. Jednotlivé porce obalíme v mouce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Okouny spaříme horkou vodou a stáhneme kůži. Osolíme je, okmínujeme a poprášíme moukou. Ryby zvolna opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme. Ryby osolíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Špenátový protlak připravíme běžným způsobem. Ochutíme jej pepřem a špetkou muškátového oříšku. Očištěné porce okouna zalijeme vínem smíchaným se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Porce okouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Žloutek vmícháme do osolené a opepřené mouky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Brambory dobře očistíme, ale neloupeme, nakrájíme je na 5 mm silné plátky. Uvaříme je v mírně osolené vodě téměř doměkka. Česnek oloupeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěné a vykuchané okouny omyjeme, osušíme. Maso dobře osolíme a okmínujeme. Ryby vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pečeme 7 - 10 minut po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Okouny ponoříme do vařící vody, oškrábeme, omyjeme a osušíme. Maso na povrchu i uvnitř potřeme solí. Okouny urovnáme na mísu z varného skla...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté a osušené okouny potřeme uvnitř i na povrchu sardelovou pastou a máslem. Vložíme je na pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Z okounů použijeme pouze hlavy a kostry. Maso uchováme v chladu na jiný pokrm. Do hrnce vložíme hlavy a kostry okounů, přidáme cibuli, bobkový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 67 min

Petrželku a rozmarýn omyjeme a odděleně nasekáme. Z chleba odkrojíme kůrky a střídu rozmixujeme. Dáme ji do hlubokého talíře s rozmarýnem. V pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Lístky šalvěje očistíme a nasekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je. Vykucháme ryby,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oškrábeme rybám šupiny, vykucháme, nařežeme z nich plátky, vyjmeme páteř, vykostíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mandle nasypeme na plech...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na pruhy. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a hrubě nasekáme. V pánvičce uvedeme do varu bílé víno s nasekanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky, osolíme a povaříme v páře. Necháme okapat a vychladnout. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rybu omyjeme a osušíme. Maso okořeníme solí a pepřem a na grilovací pánvi lehce potřené olejem opékáme z obou stran asi 6 minut. Nakrájíme česnek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Plátky okouna omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Mrkev, okurku a oddenek lotosového kořenu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. V kastrolu smažíme na másle česnek, rozpustíme na něm sardelky a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Na 220 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do žáruvzdorné mísy nalijeme olivový olej, obalíme v něm ryby a do břišní dutiny vložíme 3 lístky bazalky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rybu omyjeme, vykucháme, osolíme a opepříme. Polovinu propláchnutých mořských řas položíme na dno hrnce, na ně položíme rybu a zakryjeme zbytkem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Filety z okouna rozkrájíme na větší dílky, osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme 2-3 cl třešnovice, odložíme do mísy a necháme marinovat...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Omyté filety z okouna nakrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, odložíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme. Řapíkatý celer a pórek omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist