Okoun

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je okoun - a v této části najdete recepty, v kterých je právě okoun jednou z ingrediencí. Okoun se často smaží, peče a dusí, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

Seřadit
Nalezeno 53 receptů
Zobrazení

Na 4 proužky nařežeme každý filet a poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a z obou stran osmahneme osolené filety. Dáme je na mísu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Lotosový kořen oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupanou okurku a mrkev nakrájíme rovněž na kolečka. Jablečný ocet smícháme se zeleninovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cuketu, mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme rovněž na kostičky. Žampiony...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli. Jednotlivé porce obalíme v mouce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Okouny zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme. Kůži podél páteře nařízneme po obou stranách, ryby osolíme opepříme a pokapeme citronovou šťávou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Okouny spaříme horkou vodou a stáhneme kůži. Osolíme je, okmínujeme a poprášíme moukou. Ryby zvolna opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme. Ryby osolíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Špenátový protlak připravíme běžným způsobem. Ochutíme jej pepřem a špetkou muškátového oříšku. Očištěné porce okouna zalijeme vínem smíchaným se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Porce okouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Žloutek vmícháme do osolené a opepřené mouky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Brambory dobře očistíme, ale neloupeme, nakrájíme je na 5 mm silné plátky. Uvaříme je v mírně osolené vodě téměř doměkka. Česnek oloupeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěné a vykuchané okouny omyjeme, osušíme. Maso dobře osolíme a okmínujeme. Ryby vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pečeme 7 - 10 minut po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Okouny ponoříme do vařící vody, oškrábeme, omyjeme a osušíme. Maso na povrchu i uvnitř potřeme solí. Okouny urovnáme na mísu z varného skla...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté a osušené okouny potřeme uvnitř i na povrchu sardelovou pastou a máslem. Vložíme je na pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Z okounů použijeme pouze hlavy a kostry. Maso uchováme v chladu na jiný pokrm. Do hrnce vložíme hlavy a kostry okounů, přidáme cibuli, bobkový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 67 min

Petrželku a rozmarýn omyjeme a odděleně nasekáme. Z chleba odkrojíme kůrky a střídu rozmixujeme. Dáme ji do hlubokého talíře s rozmarýnem. V pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Lístky šalvěje očistíme a nasekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je. Vykucháme ryby,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oškrábeme rybám šupiny, vykucháme, nařežeme z nich plátky, vyjmeme páteř, vykostíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mandle nasypeme na plech...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Rybí plátky omyjeme a pokrájíme na pruhy. Oloupeme šalotku a stroužek česneku a hrubě nasekáme. V pánvičce uvedeme do varu bílé víno s nasekanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky, osolíme a povaříme v páře. Necháme okapat a vychladnout. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rybu omyjeme a osušíme. Maso okořeníme solí a pepřem a na grilovací pánvi lehce potřené olejem opékáme z obou stran asi 6 minut. Nakrájíme česnek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Plátky okouna omyjeme a osušíme, osolíme a opepříme. Mrkev, okurku a oddenek lotosového kořenu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. V kastrolu smažíme na másle česnek, rozpustíme na něm sardelky a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Na 220 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do žáruvzdorné mísy nalijeme olivový olej, obalíme v něm ryby a do břišní dutiny vložíme 3 lístky bazalky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rybu omyjeme, vykucháme, osolíme a opepříme. Polovinu propláchnutých mořských řas položíme na dno hrnce, na ně položíme rybu a zakryjeme zbytkem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Filety z okouna rozkrájíme na větší dílky, osolíme, opepříme bílým pepřem, pokapeme 2-3 cl třešnovice, odložíme do mísy a necháme marinovat...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Omyté filety z okouna nakrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, odložíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme. Řapíkatý celer a pórek omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Nakrájené brambory, pórek, drcený česnek a smažíme na oleji asi 10 minut. Přidáme 2 hrnky vývaru a 10 minut povaříme. Necháme mírně vychladnout a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy. Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme v pekáči na másle. Přidáme pepř, očištěné, omyté,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rybí filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Pekáček vymažeme máslem, porce okouna osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do pekáčku. Zasypeme strouhaným sýrem, opraženou strouhankou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Okouna očistíme, omyjeme a vložíme do hrnce. Máme-li okouna malého, použijeme dva. Rybu zalijeme vodou, osolíme, okyselíme a povaříme 10 až 12...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do zapékací mísy vložíme řezy ryby potřené olivovým olejem. Najemno nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem, loupanými mandlemi,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné, vykuchané okouny omyjeme a podélně rozdělíme na poloviny. Osolíme a obalíme v mleté paprice, hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Máslo rozehřejeme v hrnci, pomalu osmahneme nakrájený fenykl a mrkev, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme šafrán, osolíme, opepříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Limetkovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku Kikkoman, sůl a pepř smícháme a dáme stranou. Vznikne nám glazé. Nakrájený česnek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu. Celer...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovu šťávou, přikryjeme a necháme alespoň 15 minut v chladnu. Mrkev oškrábeme, omyjeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Plátky z okouna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, přikryjeme a necháme 15 minut uležet. Brokolici rozebereme na růžičky, opláchneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rybí filety nakrájíme na širší proužky, arašídy trochu nadrtíme a smícháme se strouhankou. Proužky ryb osolíme, opepříme, pokapeme citronovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny, stejně jako olivy. Bazalku rozebereme na lístky a opláchneme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Filety z okouna osolíme, opepříme, položíme do mísy. Papriky nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme nahrubo, zelenou část pórku posekáme, zázvor...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist