Pstruh

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je pstruh - a v této části najdete recepty, v kterých je právě pstruh jednou z ingrediencí. Pstruh má různé možnosti úpravy - často se smaží nebo peče, může se dusit i zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

Seřadit
Nalezeno 200 receptů
Zobrazení

Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme moukou. Opékáme je na rozehřátém másle po obou stranách. Opečené pstruhy vyjmeme, do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Pstruha omyjeme a osušíme, osolíme ho a pomažeme rozetřeným česnekem smíchaným se solí. Pstruha jemně obalíme v hladké mouce a rychle opečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou. Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Troubu předehřejeme na 180C. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Pstruha stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Zapékací...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné pstruhy podélně rozřízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ryby opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Na talíři každou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme je pod gril a grilujeme po obou stranách vždy asi 4-6 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Nakrájíme cibuli, zpěníme na oleji, vložíme pstruha a opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Dušeného pstruha vykostíme, pokrájíme, pokapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř dáme lístky šalvěje. Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy naskládáme vedle sebe a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Obě čekanky i lociku podusíme odděleně na polovině oleje. Lociku a listovou čekanku nakrájíme nahrubo, belgickou čekanku na proužky. Promícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Omyté pstruhy marinujeme v citronové šťávě smíchané se solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme máslo, pstruhy obalímev mouce a po obou stranách je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté pstruhy vykucháme, očistíme a z obou stran 2-3x nařízneme. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec pokapeme citronovou šťávou. U páteře je nařízneme a obalíme v mouce, vejci a ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté pstruhy osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Obalíme je v mouce a opečeme na másle dozlatova. Pstruhy přendáme na talíře,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné pstruhy osolíme a pečeme na pánvi na rozehřátém másle asi 10 minut po každé straně. Upečené ryby přendáme na nahřátý talíř. Do vypečené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut. Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté pstruhy vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, rumem a vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu i koření. Necháme několik hodin stát, potom vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách doměkka. Dobře očištěné pstruhy vložíme na žampiony a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pstruhy dobře očistíme a nasolíme. Telecí maso umeleme, smícháme s žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými, nasekanými sardelovými řezy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné pstruhy osolíme a upečeme na másle na pánvi. Dobře omytý květák uvaříme v osolené vodě. Pstruhy a květák upravíme na mísu, nakonec pokrm...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pstruhy očistíme a osolíme. Každého zvlášť zabalíme do pomaštěného papíru. Zabalené ryby vložíme na máslem vymaštěný plech a pečeme v mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do máslem vymazané zapékací mísy nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni položíme očištěné, osolené pstruhy, posypeme je posekanými žampiony a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, opepříme, potřeme máslem. Grilujeme 10 minut a poté přendáme na mísu. Zbylé máslo rozpustíme, smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme páteře a každou polovinu rozkrojíme napříč. Osolíme, opepříme a urovnáme do olejem vymaštěného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, obalíme ve strouhance. Slaninu (nadrobno pokrájenou) necháme na pánvi vyškvařit. Škvarky vyjmeme, ve zbylém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěného pstruha osolíme, zaprášíme kořením, vyplníme na kolečka nakrájenými feferonkami a česnekem a uložíme do druhého dne do chladničky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Slaninu nadrobno nakrájíme a rozškvaříme. Škvarky naplníme očištěného, osoleného pstruha, spíchneme špejlí a na sádle vyškvařeném ze slaniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Z pstruhů odstraníme kůži, osolíme je, nakrájíme na menší kousky a na 1 hodinu uložíme do chladničky. Máslo smícháme se sardelovou pastou a směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Všechny přísady mimo ryb zamícháme a necháme 1 hodinu stát. Očištěné pstruhy nakrájíme na kousky, každý obalíme připravenou směsí a na roštu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist