Pstruh

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je pstruh - a v této části najdete recepty, v kterých je právě pstruh jednou z ingrediencí. Pstruh má různé možnosti úpravy - často se smaží nebo peče, může se dusit i zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

Seřadit
Nalezeno 200 receptů
Zobrazení

Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme moukou. Opékáme je na rozehřátém másle po obou stranách. Opečené pstruhy vyjmeme, do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Omyté cukety podélně rozpůlíme. Jednu polovinu nakrájíme na kostičky, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku, jemně nasekaný česnek a jednu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Pstruha omyjeme a osušíme, osolíme ho a pomažeme rozetřeným česnekem smíchaným se solí. Pstruha jemně obalíme v hladké mouce a rychle opečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou. Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Troubu předehřejeme na 180C. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Pstruha stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Zapékací...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné pstruhy podélně rozřízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ryby opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Na talíři každou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme je pod gril a grilujeme po obou stranách vždy asi 4-6 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Nakrájíme cibuli, zpěníme na oleji, vložíme pstruha a opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Dušeného pstruha vykostíme, pokrájíme, pokapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř dáme lístky šalvěje. Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy naskládáme vedle sebe a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Obě čekanky i lociku podusíme odděleně na polovině oleje. Lociku a listovou čekanku nakrájíme nahrubo, belgickou čekanku na proužky. Promícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Omyté pstruhy marinujeme v citronové šťávě smíchané se solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme máslo, pstruhy obalímev mouce a po obou stranách je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté pstruhy vykucháme, očistíme a z obou stran 2-3x nařízneme. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec pokapeme citronovou šťávou. U páteře je nařízneme a obalíme v mouce, vejci a ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté pstruhy osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Obalíme je v mouce a opečeme na másle dozlatova. Pstruhy přendáme na talíře,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné pstruhy osolíme a pečeme na pánvi na rozehřátém másle asi 10 minut po každé straně. Upečené ryby přendáme na nahřátý talíř. Do vypečené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut. Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté pstruhy vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, rumem a vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu i koření. Necháme několik hodin stát, potom vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách doměkka. Dobře očištěné pstruhy vložíme na žampiony a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pstruhy dobře očistíme a nasolíme. Telecí maso umeleme, smícháme s žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými, nasekanými sardelovými řezy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné pstruhy osolíme a upečeme na másle na pánvi. Dobře omytý květák uvaříme v osolené vodě. Pstruhy a květák upravíme na mísu, nakonec pokrm...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pstruhy očistíme a osolíme. Každého zvlášť zabalíme do pomaštěného papíru. Zabalené ryby vložíme na máslem vymaštěný plech a pečeme v mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do máslem vymazané zapékací mísy nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni položíme očištěné, osolené pstruhy, posypeme je posekanými žampiony a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, opepříme, potřeme máslem. Grilujeme 10 minut a poté přendáme na mísu. Zbylé máslo rozpustíme, smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné pstruhy podélně rozkrojíme, odstraníme páteře a každou polovinu rozkrojíme napříč. Osolíme, opepříme a urovnáme do olejem vymaštěného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, obalíme ve strouhance. Slaninu (nadrobno pokrájenou) necháme na pánvi vyškvařit. Škvarky vyjmeme, ve zbylém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěného pstruha osolíme, zaprášíme kořením, vyplníme na kolečka nakrájenými feferonkami a česnekem a uložíme do druhého dne do chladničky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Slaninu nadrobno nakrájíme a rozškvaříme. Škvarky naplníme očištěného, osoleného pstruha, spíchneme špejlí a na sádle vyškvařeném ze slaniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Z pstruhů odstraníme kůži, osolíme je, nakrájíme na menší kousky a na 1 hodinu uložíme do chladničky. Máslo smícháme se sardelovou pastou a směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Všechny přísady mimo ryb zamícháme a necháme 1 hodinu stát. Očištěné pstruhy nakrájíme na kousky, každý obalíme připravenou směsí a na roštu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Pstruží maso zbavené kostí a kůže umeleme, osolíme a opepříme. Ve šlehači krátce rozšleháme s bílkem a vzniklou kaši necháme 2 hodiny v chladu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěné pstruhy osolíme. Do rozpuštěného másla přidáme koření, citronovou šťávu a jogurt. Každou rybu v této směsi namočíme a zabalíme do alobalu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Sušené švestky necháme v páře změknout asi 10 minut. Vypeckujeme je a nakrájíme. Očištěné, osolené (i z vnitřku) pstruhy švestkami naplníme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omyté pstruží maso upečeme na másle, zbavíme kůže, kostí a nakrájíme na velmi malé kousky. Červenou řepu nahrubo nastrouháme, přidáme k rybě,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné a omyté pstruhy osolíme, pokapeme citronem, posypeme drceným kmínem a opepříme. Vnitřky ryb posypeme nasekanou petrželkou. Pstruhy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka. Očištěné, nakrájené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté pstruhy nafiletujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Filety opečeme na rozpáleném másle a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Očištěné a omyté pstruhy pokapeme na povrchu i uvnitř citronovou šťávou a necháme asi 1 hodinu odležet. Potom ryby osolíme, opepříme a obalíme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěné a vykostěné pstruhy rozpůlíme a pečeme na másle na pekáčku v troubě. Po upečení odstraníme kůži. Na másle osmažíme jemně nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné pstruhy uvnitř osolíme. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, sůl a pepř. Krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Ryby nařízneme z obou stran třemi hlubokými šikmými řezy a dáme na ohnivzdorný talíř. Zalijeme do poloviny vodou, připevníme na stojánek nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut, scedíme je, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Máslo utřeme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Grapefruity oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Vybereme pecičky a šťávu zachytíme. Čekanku rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Čili papričky pasilla opečeme na suché pánvi, až jim naskáčou puchýře. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Poté oloupeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Uzené filety ze pstruha roztrháme vidličkou na kousky. Přidáme smetanu, nastrouhaný křen, šťávu a nastrouhanou kůru z citrónu. Promícháme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Ryby osolíme, lehce obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme ve větším množství oleje. Oloupaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou. Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěného a omytého pstruha opečeme na roštu. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme. Můžeme je také opéci spolu s pstruhem. Rybu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěného a omytého pstruha podusíme na oleji. Omytá rajčata a omytou salátovou okurku nakrájíme na kolečka. Rybu upravíme na talíře a obložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist