Štika
Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je štika - a v této části najdete recepty, v kterých je právě štika jednou z ingrediencí. Štika má různé možnosti úpravy - často se peče nebo připravuje s různými omáčkami, může se dusit i zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaná.
Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety. Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme...
Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme. V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu. Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s...
Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř. Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny....
Omyté porce štiky osolíme, pokmínujeme a protkneme nudličkami slaniny, které jsme obalili v paprice. Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle po...
Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Porce osušíme, osolíme, poprášíme moukou a po obou stranách...
Omytou štiku naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Na rozpáleném másle na pánvi prudce opečeme připravené porce dorůžova. Pečenou...
Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem. Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme...
Očištěnou štiku naporcujeme a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Po vyjmutí ji osušíme. V 1 l vody uvaříme drobně nakrájenou kořenovou...
Očištěnou štiku svážeme provázkem tak, aby se vešla do kastrolu. Vaříme ji spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou v osolené a okyselené vodě asi 20...
Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme. Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku,...
Očištěnou štiku vykucháme a zevnitř osolíme. Oloupanou, velmi jemně nakrájenou cibuli osolíme, přidáme pokrájené ořechy, nasekanou petrželku a...
Očištěnou a vykuchanou štiku namočíme do mléka a obalíme v mouce. Osolíme ji, opepříme a pečeme na rozehřátém másle na pánvi. Po chvíli štiku...
Očištěnou štiku osolíme, stočíme do kastrolu a zalijeme smetanou ke šlehání. Velmi zvolna pečeme 30-40 minut. Chvíli před dopečením štiku zasypeme...
Sójovou omáčku utřeme s cukrem, špetkou soli, Solamylem, sherry, vejcem a nastrouhanou cibulí. Do směsi namáčíme porce štiky zbavené kůže a kostí....
Očištěnou štiku hustě protkneme nudličkami slaniny a šunky. Rybu přes síto zaprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem a opečeme ji na másle. ...
Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem,...
Omyté porce štiky osolíme a přes síto zaprášíme moukou. Prudce je osmahneme na másle, podlijeme vínem a dopečeme. Měkkou rybu upravíme na mísu,...
Omytou, kůže zbavenou a vykostěnou štiku a omyté skopové maso umeleme. Osolíme a promícháme s krupicí a prolisovaným česnekem. Ze vzniklého těsta...
Očištěné porce štiky (po 200 g) vložíme do hrnce s vínem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, tymián a necháme na mírném ohni táhnout. Měkké porce...
Omyté a očištěné rybí maso jemně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Mísu s fáší postavíme na led, metlou vmícháme tekutou smetanu a hmotu protřeme...