Štika

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je štika - a v této části najdete recepty, v kterých je právě štika jednou z ingrediencí. Štika má různé možnosti úpravy - často se peče nebo připravuje s různými omáčkami, může se dusit i zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaná.

Seřadit
Nalezeno 67 receptů
Zobrazení

Vybereme větší štiku, budeme z ní potřebovat pouze filety. Štiku vykucháme, omyjeme, odřízneme hlavu, ploutve, opatrně vyndáme páteř a maso zbavíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme. V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu. Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř. Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Omyté porce štiky osolíme, pokmínujeme a protkneme nudličkami slaniny, které jsme obalili v paprice. Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Porce osušíme, osolíme, poprášíme moukou a po obou stranách...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omytou štiku naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Na rozpáleném másle na pánvi prudce opečeme připravené porce dorůžova. Pečenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem. Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěnou štiku naporcujeme a vložíme na 5 minut do osolené vroucí vody. Po vyjmutí ji osušíme. V 1 l vody uvaříme drobně nakrájenou kořenovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěnou štiku svážeme provázkem tak, aby se vešla do kastrolu. Vaříme ji spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou v osolené a okyselené vodě asi 20...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme. Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěnou štiku vykucháme a zevnitř osolíme. Oloupanou, velmi jemně nakrájenou cibuli osolíme, přidáme pokrájené ořechy, nasekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očištěnou a vykuchanou štiku namočíme do mléka a obalíme v mouce. Osolíme ji, opepříme a pečeme na rozehřátém másle na pánvi. Po chvíli štiku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očištěnou štiku osolíme, stočíme do kastrolu a zalijeme smetanou ke šlehání. Velmi zvolna pečeme 30-40 minut. Chvíli před dopečením štiku zasypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Sójovou omáčku utřeme s cukrem, špetkou soli, Solamylem, sherry, vejcem a nastrouhanou cibulí. Do směsi namáčíme porce štiky zbavené kůže a kostí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěnou štiku hustě protkneme nudličkami slaniny a šunky. Rybu přes síto zaprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem a opečeme ji na másle. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Porce štiky zbavené kůže a větších kostí osolíme a zaprášíme ze všech stran moukou prosátou s pepřem. Rybu opečeme na másle, podlijeme vývarem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté porce štiky osolíme a přes síto zaprášíme moukou. Prudce je osmahneme na másle, podlijeme vínem a dopečeme. Měkkou rybu upravíme na mísu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytou, kůže zbavenou a vykostěnou štiku a omyté skopové maso umeleme. Osolíme a promícháme s krupicí a prolisovaným česnekem. Ze vzniklého těsta...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné porce štiky (po 200 g) vložíme do hrnce s vínem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, tymián a necháme na mírném ohni táhnout. Měkké porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Omyté a očištěné rybí maso jemně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Mísu s fáší postavíme na led, metlou vmícháme tekutou smetanu a hmotu protřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou. Oloupanou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné porce štiky povaříme v osolené vodě s kořením a s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Zpola uvařenou štiku vyjmeme,do vývaru přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Očištěnou, vykuchanou štiku omyjeme, osušíme a na obou stranách nařízneme. Připravíme marinádu smícháním prolisovaného česneku, nasekaných chilli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Maso ze štiky vykostíme, omyjeme a umeleme spolu se žemlí předem namočenou v mléce. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Očištěné porce štiky nakrájíme na malé filety a osolíme. Oloupané brambory, cibuli a rajčata nakrájíme na plátky, očištěné papriky na nudličky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Do 1,5 l vody přidáme cukr, sůl, ocet a přivedeme do varu. Do vařící marinády vložíme oloupaný, na plátky nakrájený celer a uvaříme doměkka. Celer...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vykostěné maso ze štiky umeleme a smícháme se solí, vejcem, 10 g mouky, oloupanou, jemně nasekanou nebo nastrouhanou cibulí a mlékem. Vše dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Plátky veky nebo toastového chleba opečeme na oleji dozlatova. Omyté porce štiky nakrájíme na malá filátka, osušíme je, osolíme a opečeme na oleji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Štiku předem uvaříme, vykostíme a zbavíme kůže. Připravené maso nakrájíme na kousky a střídavě s vařenou rýží urovnáme do kastrolu. Z poloviny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěnou štiku vykostíme a maso umeleme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Přidáme mleté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Očištěnou kořenovou zeleninu, natě, ocet, citron a koření povaříme, přidáme omyté a osolené porce štiky, uvaříme je doměkka. Olivy vypeckujeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Štiku očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a omyjeme. Pak ji nakrájíme na porce - podkovy, které osolíme a odložíme do chladničky na 30 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Omyté porce štiky osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř a maso pokapeme citronovou šťávou. Zapékací mísu vymažeme máslem a porce ryby do ní...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rybu očistíme, nařízneme a vložíme do pekáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, petželku s tymiánem posekáme, celerovou nať pokrájíme najemno, česnek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Filety ze štiky pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa lehce orestujeme. Rybí vývar v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přisypeme rýži a necháme restovat asi minutu. Podlijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Do hrnce vlijeme vodu, víno a vložíme naporcovanou štiku. Přisypeme posekanou petrželku, pokrájenou cibuli, karotku, bobkový list, prolisovaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Špaldu nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou, necháme nabobtnat. Štiku vykucháme, promyjeme a pokrájíme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Plátky štiky bez kostí posekáme na drobné kousky a dáme je do mixeru. Přidáme vejce, žloutek, veku namočenou v mléce, zakysanou smetanu, lžičku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce. Potom maso osušíme, vložíme do pekáče...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Nakládané černé olivy scedíme, vypeckujeme, pokrájíme na kroužky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Očištěnou mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky. Zeleninu urovnáme na dno kastrolu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na větší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme v osolené vodě doměkka. Z másla a hladké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Přidáme malé cibulky, očištěné a omyté porce štiky, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše zalijeme vínem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté porce štiky nakrájíme na filety široké asi 4 cm. Oloupanou, nasekanou šalotku, petrželku, mletý pepř a nadrcený hřebíček zpěníme v kastrole...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do hrnce vlijeme vodu a víno, přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, snítku petrželky, feferonky, osolíme, okořeníme a chvíli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rybu očistíme, odkrojíme hlavu a ploutve, stáhneme kůži a všechny zbytky spolu se zeleninou a kořením dáme vařit. Na pánvi osmažíme na másle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Oloupané brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist