Rýže basmati

Basmati je druh dlouhozrnné rýže, která se pěstuje pouze na jižních svazích Himalájí v Indii a Pakistánu. Rýže Basmati se po sklizni skladuje dva roky a tak se zcela zbaví vody. Po uvaření je pak zcela sypká a má také jemnou oříškovou vůni. Protože basmati rýže má minimální obsah cukru a lepku, je ideální pro dietní - především bezlepkovou - dietu a stravu.

V této části najdete recepty na různá jídla, připravená z Basmati rýže. Pokud máte bezlepkovou dietu, můžete využít i možnost vyhledávání receptů na jídla, která jsou právě pro tento druh diety vhodné.

 

Seřadit
Nalezeno 81 receptů
Zobrazení

Sardinky dáme do misky a přidáme k nim máslo, hořčici, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujeme. Rybičkovou pomazánkou potřeme na kolečka pokrájenou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Bylinky nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a do směsi vložíme porce filé. Pod fólií necháme zhruba 3 hodiny marinovat....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Brambory velmi dobře očistíme a omyjeme, pak je rozpůlíme, ve velké míse smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Naskládáme je na plech s pečicím...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Rybí filé osolíme, opepříme a okmínujeme. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku oleje, vložíme porci filé a zprudka osmažíme z obou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 11 min Počet komentářů k receptu1

Makrely opláchneme, nakrájíme na porce, mírně osolíme a obalíme v prosáté mouce. Na horkém tuku je opečeme. Potom ryby vyjmeme, do tuku od opékání...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Makrely omyjeme a nakrájíme na porce. Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěnou a vykuchanou makrelu nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Porce zvolna smažíme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Očištěné a opláchnuté makrely osolíme a vložíme je do rozehřátého tuku. Po obou stranách je pečeme doměkka. Opečené ryby z tuku vyjmeme. Do tuku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova. Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme. Do tuku od opékání...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Plátky platýse omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou okurku podélně rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na trojhránky. Ve woku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Opláchneme rybí maso, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Posypeme je paprikou, opepříme a necháme odležet. Nakrájenou slaninu na kostičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané sardele a petrželovou nať, zalijeme vývarem a necháme dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Rozmixujeme dohladka filety z ančovičky, hořčici, citrónovou šťávu a olej. Směs by měla být hustá asi jako majonéza, přidáme nasekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Olej, citrónovou kůru, mátu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a očištěné sardinky bez hlavy smícháme a ryby ve směsi obalíme. Necháme v chladu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Makrely očistíme a vykucháme. Poté ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř. Takto připravené makrely osolíme po obou stranách a opečeme na pánvi. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Na malé kousky nakrájíme zavináče a smícháme je v misce s bílým jogurtem a mojonézou. Nakrájíme na kostičky uvařenou mrkev a s hráškem přidáme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Okořeněné rybí filé osmahneme na pánvi. Opražíme zvlášť na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nasekanou petrželovou nať. Necháme projít...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Zapékací mísu vymažeme olejem a vložíme nakrájenou cibuli. Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do mísy. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist