Špaldové těstoviny

Těstoviny ze špaldové mouky jsou v převážné většině bezvaječné a patří mezi produkty zdravé bio výživy. Špalda je obilovina, která se nikdy nešlechtila a tak si zachovává velmi mnoho látek, důležitých pro organismus člověka - především hořčík, vitamíny skupiny B včetně vzácného vitamínu B17. Špalda je také dobře stravitelná.
 
Špaldové těstoviny se vaří v osolené vodě v poměru 1 litr vody na 100 gramů těstovin. Pokud se přidá trocha oleje, těstoviny zůstanou kypré. Po uvaření se těstoviny scedí a krátce propláchnou studenou vodou.
 
Seřadit
Nalezeno 1 receptů
Zobrazení

Špaldovou pšenici namočíme přes noc do studené vody. Druhý den hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, sůl, máslo a vyškvařené sádlo....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist