Špagety
Špagety jsou italské národní jídlo a také nejznámější italské těstoviny. V syrovém stavu jsou silné většinou 2 mm a 30 cm dlouhé. Známé boloňské špagety ve skutečnosti v Itálii ani v Bologni neznají a jsou pouze produktem světové komerční kuchyně - originální italské špagety se připravují způsobem alla carbonara s vajíčky a slaninou, případně s rajčatovou omáčkou nebo aglio, olio e peperoncino - s česnekem, olivovým olejem a pálivou paprikou. Vařené špagety posypané nastrouhaným sýrem a polité kečupem Italové považují téměř za urážku své kuchyně...
Rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky stejně jako oregano. Olej rozpálíme a osmažíme na něm...
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme šunku na nudličky, žampiony opláchneme, osušíme a nakrájíme na...
Těstoviny uvaříme podle návodu. Na posledních 5 minut přidáme brokolici. Po slití brokolici ihned ochladíme ve studené vodě a nasekáme najemno. ...
Na oleji v kastrole zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a chvíli restujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem....
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky...
Cibuli osmahneme, přidáme mleté maso a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, kečup, tymián a bobkový list, vše promícháme. Směs dochutíme solí...
Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím ze slaniny odkrojíme kůži, slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi při střední...
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Necháme na teplém místě. Omyté mladé cukety nakrájíme na tenká kolečka. Na...
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Ochutíme solí, kmínem a promícháme s nasekanou petrželkou. Špagety vaříme v osolené...
Mleté hovězí maso, cibuli, česnek smažíme na oleji asi 5 minut. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájené žampiony, bylinky, papriku a...