Sádlo

Sádlo je živočišný tuk, získávý z prasat, hus a kachen. Sádlo se používá především na smažení a pečení, ale i ve studené kuchyni.

Vepřové sádlo se škvaří z hřbetního a plstního sádla vepřů. Vyrábí se průmyslově i v domácnostech, patří k nejvíce oblíbeným a používaným tukům. Dobře se roztírá, má velmi příjemnou chuť. Je velmi vhodné k pečení, smažení i přímé konzumaci.

Husí sádlo se získává škvařením sádla hus a používá  při tepelné úpravě některých jídel, svojí typickou lahodnou příchutí například zjemní dušené červené zelí a další jídla. Dobře se roztírá a může se konzumovat přímo například namazané na chleba.

 

Seřadit
Nalezeno 50 receptů
Zobrazení

Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a dorůžova je osmahneme. Přilijeme vývar, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, osolíme a vaříme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme je dorůžova. Na droždí rozklepneme vejce a rychle mícháme, až se utvoří nočky. Zalijeme je horkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Ze sádla a mouky připravíme tmavší jíšku, krátce v ní zamícháme prolisovaný česnek, přidáme pepř a přilijeme vývar. Promícháme a vaříme asi 20...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Mouku smícháme se solí, přidáme sádlo a postupně přiléváme vodu. Hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Na 40 g sádla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji k bramborám....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Z fazolových lusků odkrojíme oba konce, odstraníme podélné vlákno a překrojíme je napůl. Kapustu nakrájíme na slabé proužky, očištěnou mrkev, celer...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, 100 gramů změklého sádla, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme změklé sádlo a přilijeme mléko. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého odtrháváme stejně velké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do mísy nasypeme všechny mouky, přidáme změklé máslo, sádlo, rozdrobené droždí, osolíme, okmínujeme a přilijeme vlažnou vodu. Vypracujeme těsto,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V míse promícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přisypeme skořici, špetku soli, přidáme vejce, sádlo a přilijeme mléko s rumem. Vypracujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Velmi změklé sádlo rozetřeme s cukrem a rozkvedlaným vejcem, přisypeme mouku, kypřící prášek, špetku soli, přilijeme vlažné mléko a vymícháme řidší...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku krupicového cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse promícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, přilijeme 70 gramů roztaveného sádla, přidáme cukr, vejce, žloutek, špetku soli, zalijeme mlékem a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Velmi měkké sádlo trochu vyšleháme, přisypeme mouku, drcené mandle, hrozinky, kypřicí prášek, moučkový cukr, špetku soli, přidáme dvě vejce a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

V míse smícháme mouku s 20 gramy cukru, zakápneme bílým vínem a přimícháme sádlo. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na tenký plát. 150...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V míse promícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva, přisypeme strouhanou citronovou kůru, přidáme žloutky, špetku soli, sádlo a přilijeme šťávu z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do misky nasypeme nastrouhanou čokoládu, zalijeme horkým rozpuštěným sádlem, horkým mlékem, promícháme, aby se čokoláda rozpustila, přilijeme rum a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Velmi měkké sádlo vyšleháme s medem, přidáme čtyři vejce, mletý anýz, fenykl, hřebíček, skořici, cukr, sodu a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Nakrájené brambory dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu a procedíme. Brambory vrátíme do nádoby,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist