Brambory

Brambory jsou tradiční české jídlo, používají se jako příloha k masům, některým druhům zeleniny apod., do polévek i salátů, připravují se z nich i hlavní jídla. Brambory se vaří, ale i smaží, pečou nebo zapékají.

Mezi nejvíce oblíbená jídla z brambor patří bramborové placky, zapékané francouzské brambory nebo typický bramborák. V podobě přílohy se mimo vařených nejčastěji servírují smažené bramborové hranolky, americké a šťouchané brambory, zapomenout nemůžeme ani na bramborový salát, který se nejčastěji připravuje na Vánoce a servíruje se smaženým kaprem nebo jinými rybami. Recepty na všechna tato ale i mnohá další jídla z brambor najdete v této části.

Seřadit
Nalezeno 3476 receptů
Zobrazení

Omyjeme brambory, uvaříme je ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1

Vařené brambory vsypeme do mísy, osolíme a šťouchadlem rozmačkáme. Přidáme mouku, 50 gramů roztaveného másla, mléko, vypracujeme těsto. Vytvarujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní vejce, sůl, máslo a vyškvařené sádlo. Pomocí vidličky a následně rukama vypracujeme polotuhé, vláčné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Očistíme brambory a dáme je do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pokrájíme sušená rajčata na plátky. V misce smícháme majonézu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla, přidáme krupici, osmažíme, zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme najemno nebo rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, smetanu, osolíme a vypracujeme těsto. Pánev zahřejeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 18 min Počet komentářů k receptu1

Oloupané brambory nastrouháme na jemno, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přilijeme mléko, přidáme prosátou mouku, česnek utřený se solí,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a ještě horké rozmačkáme na kaši. Dáme do mísy a přidáme máslo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Bramboru neloupeme, nakrájíme ji na plátky asi 1 cm tlusté. Potřeme je rozpuštěným máslem a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Batáty nakrájíme na co nejtenčí plátky. Osolíme a opepříme je, rozprostřeme na pečící papír, zakápneme dvěma lžícemi oleje a pečeme 30 minut na 200...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist