Červená řepa

Červená řepa je velmi zdravá zelenina. Nejčastěji se konzumuje kořenová část, v některých receptech se ale používají i zelené listy. Inspirujte se našimi recepty s červenou řepou.

Syrová červená řepa je vynikající do studeného salátu, může se kombinovat s česnekem, křenem, zelím, jablky, pomeranči, ořechy... Z vařené řepy se připravují saláty se smetanou, majonézou nebo marinádou. Studené i teplé saláty jsou chutnou přílohou pečeného i grilovaného masa a minutek. Červená řepa je  jednou z hlavních ingrediencí pro pravý boršč, připravuje se z ní vynikající carpaccio a může se dokonce nakrájená na plátky péct v alobalu. Konzumují se i dušené nebo vařené zelené listy.

Seřadit
Nalezeno 185 receptů
Zobrazení

Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout. Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme strouhaným křenem. Maso stočíme do závitků, které upevníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Nejprve naskládáme plátky šunky na potravinovou fólii tak, aby se částečně překrývaly. Šlehačku ušleháme a smícháme se solí, pepřem a nastrouhaným...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Plátky masa očistíme, odblaníme, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Plátky opečeme na části...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Jemně nastrouhaný křen spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout. Jablka oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme ke křenu spolu s cukrem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubé nudličky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, 2 lžíce vody, olej, cukr, citronovou šťávu, sůl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z omyté a odblaněné hovězí svíčkové nakrájíme silnější plátky, mírně je osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyjmeme a do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a mírně osolíme. Vložíme je do vymaštěného hrnce a ve 1/4 l vody necháme na mírném ohni asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omytou červenou řepu zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Potom řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme zálivku z vody, octa, cukru...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a osolíme. Vejce upravíme na talířky a přelijeme majonézou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté filé naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce opečeme na silně rozehřátém oleji po obou stranách. Opečené filé vložíme do ohnivzdorného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupaná, nastrouhaná jablka smícháme s nastrouhaným křenem, citronovou šťávou, jogurtem a majonézou. Všechny ingredience dobře promícháme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na nudličky. K bramborám přidáme nastrouhaný křen, jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Porce kapra bez kůže vložíme do zapékací mísy vymazané lžící másla a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na tenké plátky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z oloupaného celeru, omytého libečku, pepře, hřebíčku, máty, meduňky, soli a vody uvaříme čirý vývar a polévku scedíme. V sójovém mléce rozmícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka. Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Žemle nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme. Mícháme, až se žemle rozmočí a vznikne hustá omáčka. Přidáme nastrouhaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist