Křen

Křen má poměrně ostrou štiplavou chuť a pronikavé aroma, v kuchyni se používá především jako příloha k pečenému a grilovanému masu, ze sladších odrůd se připravuje chutná křenová omáčka. Používá se většinou nastrouhaný čerstvý kořen, křen se ale i suší, nakládaná a mele, připravuje se z něj i křenová pasta.

Čerstvý křen je k dostání od října do března. Skladovat se můžeme v chladničce nebo ve sklepě.

V této části najdete recepty, v kterých je křen jednou z ingrediencí a zcela jistě si z nich vyberete.

Seřadit
Nalezeno 136 receptů
Zobrazení

Žervé v misce dobře promícháme s nasekaným koprem, pažitkou a nastrouhaným křenem. Mírně osolíme a opepříme. Plátky šunky poklademe připravenou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout. Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky uzeného bůčku a posypeme strouhaným křenem. Maso stočíme do závitků, které upevníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Nejprve naskládáme plátky šunky na potravinovou fólii tak, aby se částečně překrývaly. Šlehačku ušleháme a smícháme se solí, pepřem a nastrouhaným...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Plátky masa očistíme, odblaníme, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Plátky opečeme na části...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Jemně nastrouhaný křen spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout. Jablka oloupeme, jemně nastrouháme a přimícháme ke křenu spolu s cukrem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubé nudličky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný křen, 2 lžíce vody, olej, cukr, citronovou šťávu, sůl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z omyté a odblaněné hovězí svíčkové nakrájíme silnější plátky, mírně je osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyjmeme a do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist