Květák

Květák je velmi chutná a také dobře stravitelná košťálá zelenina, i když u některých lidí způsobuje nadýmání. Může se může konzumovat syrový i různě tepelně upravený, poměrně často se také nakládá nebo zavařuje, může se i zamrazit.

Květák se většinou tepelně upravuje, mladé a jemné hlávky některých odrůd se konzumují i syrové. Nejčastější tepelnou úpravou je vaření v horké vodě nebo v páře, zapečený květák nebo smažený květák i v podobě placiček, může se dusit nebo péct. Velmi často se vaří i květáková polévka. Růžičky květákové hlávky jsou častou součástí různých zeleninových směsí, a to i mražených. Mladý čerstvý syrový květák se možné přidávat do zeleninového salátu.

Seřadit
Nalezeno 343 receptů
Zobrazení

Uvaříme a na jemno nasekáme květák. Květák vložíme na cibulku osmaženou na oleji. Po prohřátí zalijeme vejci rozšlehanými s pažitkou, osolíme,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 38 min Počet komentářů k receptu1

Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme, do vývaru vložíme přebrané vločky a uvaříme doměkka. Rozmixujeme. Ve studeném mléce rozmícháme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Oloupaný, na plátky nakrájený česnek podusíme na oleji, přidáme omytý, na růžičky rozebraný květák, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Očištěný květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. V zapékací míse zpěníme na másle prolisovaný...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, ořechy...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Na nepřilnavé pánvi osmažíme strouhanku....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist