Ředkvička

Ředkvičky jsou kořenová zelenina, která se používá k přímé konzumaci, ale vzhledem k příjemné vůni a ostřejší chuti i jako koření. Mohou se také tepelně upravovat.

Ředkvičky se nejvíce konzumují čerstvé neoloupané i oloupané. Přidávají se do zeleninových salátů a pomazánek nebo i jako příloha k masu. Ředkvičky se mohou také dusit, tepelná úprava ale musí být rychlá, protože jinak by ztratily hodnotné látky i barvu.

Palčivá chuť ředkviček se může snížit namočením celých plodů do studené vody, u nakrájených mírným osolením. Pokud se ředkvičky omývají teplou vodou, palčivá chuť se zvýší.

Konzumovat se mohou i čerstvé zelené lístky, ze starších listů se připravuje vynikající špenát.

 

Seřadit
Nalezeno 154 receptů
Zobrazení

Zeleninu očistíme a pokrájíme na delší tenké nudličky. Vodu smícháme s octem a solí a uvedeme k varu. Mrkev a celer necháme 5 minut povařit ve...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu2

Sýr nastrouháme na jemno. Okurku a rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka a plátky. Papriky podélně rozpůlíme, odstraníme jádřince,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Cukr a ocet dobře rozmícháme v uvedeném množství vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu2

Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout. Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli, špek, natvrdo uvařená vejce a okurky nakrájíme na drobné kostičky, párek nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci na oleji osmahneme cibuli...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce. Do výpeku z masa...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 100 min Počet komentářů k receptu1

Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku. Připravíme si okurkový česnekový krém....

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2

Omytou okurku oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Omytá rajčata nakrájíme na kostky a spolu s okurkou vsypeme do salátové mísy. Přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Omyté, případně oloupané okurky nastrouháme na kolečka, osolíme a dáme do cedníku. Po chvíli je vymačkáme a přendáme do mísy. Přidáme jemně...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Želatinu dáme do rendlíku a zalijeme vodou podle návodu (5-6 dl). Poté ji za stálého míchání ohřejeme, ale nevaříme. Ochutíme solí, cukrem a octem....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Salátovou okurku oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na tenoučké plátky. Plátky posypeme mořskou solí a necháme chvíli uležet, aby pustily vodu. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Hermelíny rozmačkáme vidličkou a promícháme s olejem. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou šunku, okurky a jemně nakrájenou cibuli. Vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, kyselou okurku a cibuli nadrobno. Zakápneme olivovým olejem, balsamikovým octem, osolíme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Oloupané okurky podélně rozkrojíme na čtvrtky a lžičkou vydlabeme semínka. Okurky nakrájíme na šikmé proužky a dáme do mísy. Smícháme vodu, cukr,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve okurky očistíme, poté je necháme zhruba 3 hodiny ve vodě. V hrnci přivedeme k varu vodu, cukr, ocet a deko. Okurky naskládáme do velké...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 11 min Počet komentářů k receptu1

Salátové okurky oloupeme, zbavíme je hořkých částí, opláchneme a nastrouháme na plátky. Okurky promícháme se zálivkou z rozšlehané smetany, cukru,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcené nové koření, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme ji prochladlým...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Salátovou okurku oloupeme a společně s rajčaty pokrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Vše pečlivě promícháme a zalijeme...

4.6
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Omyté hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a okurky na kolečka. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova,...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1

Opláchnuté maso protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a částečně osmahneme na 2/3 tuku. K cibuli přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist