Kapusta

Hlávková kapusta je košťálová zelenina, která se jako jeden z mála druhů sklízí i v zimě. Je významným zdrojem vitamínů a dalších pro zdraví důležitých látek v době, kdy je čerstvé a zdravé zeleniny poměrně málo.

Kapusta se nedá konzumovat v syrovém stavu, ale v teplé kuchyni se může připravovat a upravovat mnoha způsoby – vařením v horké vodě i šetrněji v páře, dušením, smažením, zapékáním…

Mezi nejznámější jídla, připravovaná z kapusty, patří kapustové karbenátky s masem i bez masa, dušená kapusta nebo kapusta dušená s vepřovým masem. Používá se i do polévek a omáček.

Kapusta se také zadělává podobně jako zelí, není ale vhodná k nakládání. Krátce povařená a vychladlá se může přidávat i do zeleninových salátů.

Seřadit
Nalezeno 332 receptů
Zobrazení

Ve vodě necháme 2 minuty kapustové listy, poté otřeme do sucha. V mixéru rozmixujeme kuřecí maso a krevety. Dáme do mísy s chilli, vejcem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme celer a mrkev nakrájené na kostičky a 5 minut podusíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Z citronu odstraníme kůru a pecky a dužinu smícháme s ostatními ingrediencemi, které jsme nahrubo nakrájeli. Odšťavníme je, nalijeme do sklenice...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Troubu předehřejeme na 200 °C. Oba chleby potřeme olivovým olejem a rozprostřeme na nich utřený česnek. Posypeme je strouhaným sýrem. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Kapusty nastrouháme nahrubo. Dáme je do velké mísy. Připravíme si zálivku: citronovou šťávu smícháme s octem, olejem, najemno nasekanou šalotkou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme a dusíme doměkka. Podušenou kapustu zaprášíme hladkou...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Umeleme ji spolu s oloupanou cibulí a česnekem. Přidáme mleté drůbeží...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme, vychladlé oloupeme a najemno je nastouháme. V míse z nastrouhaných brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy. Ušleháme do pěny...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme. Na másle zpěníme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s trochou vody....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova. Do základu přidáme maso,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru. Uvedeme do varu, přidáme...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné nudličky. Krátce ji spaříme a scedíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme nakrájené maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Kapustu očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Potom ji nakrájíme na malé kousky, krátce ovaříme, vyjmeme a necháme okapat. Cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji vaříme do poloměkka. Kapustu vyjmeme a nasekáme na drobno. Z mouky, vajec a mléka připravíme hladké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rozčtvrtíme kapustu a krátce povaříme v osolené vodě. Poté ji nasekáme a smícháme s mletým masem a vejci. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V osolené vodě povaříme kapustu a necháme ji okapat. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Strouhanku osmahneme na másle dozlatova. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu očistíme, opláchneme a vykrojíme košťál. Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Kapustu očistíme, zbavíme ji vrchních listů, nakrájíme na nudličky a nastrouháme. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme, slaninu nakrájíme na malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Růžičkové kapusty očistíme a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a petrželky připravíme světlou jíšku....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Slaninu opečeme nasucho, vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme uvařené těstoviny a kapustu, vmícháme slaninu a kozí sýr,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Opražíme, přilijeme mléko a promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, stroužek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist