Mangold

Mangold je velmi podobný špenátu a jako špenát se také připravuje. Listy i stonky mangoldu mají příjemnou jemnou ořechovou a lehce nasládlou příchuť.

Mangold se nejčastěji tepelně upravuje vařením ve vodě nebo v páře, může se i dusit nebo zapékat. K smažení, pečení a dalším podobným tepelným úpravám se nehodí.

Listy se přidávají syrové do salátů, tepelně se upravejí podobně jako špenát, mohou se použít i na přípravu různých závitků s nádivkami. Řapíky - stonky -  se konzumují syrové i tepelně upravené. Nejčastěji se připravují jako chřest, jsou z nich vynikající polévky. Syrové se často servírují jako zeleninová příloha, konzumují se i samostatně s různými omáčkami.

Listy i řapíky jsou velmi chutné zapečené například s různými druhy sýrů, často se přidávají do čínských nebo indických jídel. Vynikající je i nádivka s mangoldem do slaných závinů, závitků a palačinek nebo náplň do koláčů.

Seřadit
Nalezeno 40 receptů
Zobrazení

Z omytého mangoldu oddělíme listy a nakrájíme je na širší nudličky. Košťál pokrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli a česnek jemně rozkrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky. V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme zpět do hrnce. Mezitím nastrouháme cukety a cibuli nakrájíme najemno. Z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a obalíme je v mouce smíchané se solí a pepřem. Ve woku rozpálíme oba oleje, vložíme maso a za stálého míchání...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěný mangold vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné řapíky mangoldu nakrájíme na delší kousky, vložíme je do osolené vařící vody a uvaříme do měkka. Po okapání mangold upravíme na talířky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté listy mangoldu vložíme do vařící osolené vody, krátce povaříme a ocedíme. Po okapání je nameleme na masovém mlýnku. Jemně nakrájenou cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očištěné řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka. Po okapání je nakrájíme na tenké plátky, přidáme omyté ředkvičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Tofu nakrájíme na menší kostky a lehce je osmahneme na oleji. Omyté a osušené listy mangoldu položíme na kostky Tofu, přikryté krátce podusíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Mangold opláchneme pod tekoucí vodou a krátce podusíme. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a nasekanou petrželkou. Vlijeme je na pánev s rozehřátým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist