Rukola

Rukola i roketa jsou jarní zelené salátové rostliny s listy, které jsou aromatické a mají příjemně nahořklou chuť s příchutí hořčice. Listy se mohou konzumovat čerstvé, chutné jsou i tepelně upravené.Tepelnou úpravou rukola i roketa ztrácí štiplavost a ostrost.

Rukola i roketa mají listy vhodné na přípravu různých salátů, přidávají se i do mnoha dalších zeleninových jídel, těstovin nebo rizota. Lístky jsou velmi chutné i krátce dušené s česnekem na olivovém oleji, v této úpravě se servírují jako příloha k masu.

Rukola i roketa jsou součástí mnoha tradičních jídel v Itálii, Řecku a ve Francii. V Itálii je nejvíce kombinují s rajčaty, bazalkou a česnekem, v Řecku se přidávají i do ovocných salátů a ve Francii jsou oblíbené s jogurtovou zálivkou a čerstvou zeleninou.

 

 

Seřadit
Nalezeno 73 receptů
Zobrazení

Očištěnou kapustu povaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Umeleme ji spolu s oloupanou cibulí a česnekem. Přidáme mleté drůbeží...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme, vychladlé oloupeme a najemno je nastouháme. V míse z nastrouhaných brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy. Ušleháme do pěny...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, petrželovou nať jemně nasekáme. Na másle zpěníme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a rozmícháme s trochou vody....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova. Do základu přidáme maso,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru. Uvedeme do varu, přidáme...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné nudličky. Krátce ji spaříme a scedíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme nakrájené maso,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Kapustu očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Potom ji nakrájíme na malé kousky, krátce ovaříme, vyjmeme a necháme okapat. Cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu očistíme, omyjeme a v osolené vodě ji vaříme do poloměkka. Kapustu vyjmeme a nasekáme na drobno. Z mouky, vajec a mléka připravíme hladké...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rozčtvrtíme kapustu a krátce povaříme v osolené vodě. Poté ji nasekáme a smícháme s mletým masem a vejci. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V osolené vodě povaříme kapustu a necháme ji okapat. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Strouhanku osmahneme na másle dozlatova. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu očistíme, opláchneme a vykrojíme košťál. Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist