Vánoce - ostatní
Vánoce jsou nejen časem setkávání a dárků, ale i množství jídla a pití. Již před Vánocemi se pečou různé druhy cukroví, krátce před Štědrým dnem ještě tradiční vánočka a typickými jídly na štědrovečerním stole jsou rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát a často jako moučník štrůdl. Možností, na čem si pochutnat v celém vánočním čase, je ale mnohem víc. V této části najdete mnoho receptů, které jsou určené právě na Vánoce a třeba díky nim budou letos vaše nejkrásnější svátky v roce ještě víc chutnější...
Kupované listové těsto (už rozválené pláty), rozložíme si 1 plát na pracovní plochu a z něho ukrajujeme plátky podle velikosti párku. Malé...
Rozmraženou kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do vnitřku kachny dáme celá jablka bez jádřinců a břicho...
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a umeleme na masovém strojku. Na vále z brambor, mouky, vajec a soli...
Kuře rozdělíme na čtyři porce, všechno maso potřeme česnekem utřeným se solí. Maso necháme alespoň půl hodiny odležet. V mezičase vyškvaříme na...
Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu, posekané ořechy, hrozinky a na...
Bylinky nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a do směsi vložíme porce filé. Pod fólií necháme zhruba 3 hodiny marinovat....
Salát zbavíme svrchních listů, nakrájíme ho na tenké nudličky, prolijeme vroucí vodou, hned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V míse...
Cibuli najemno nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli. Přebranou a propláchnutou čočku necháme namočenou v litru vody alespoň půl hodiny. Poté...
Nejprve připravíme nádivku. Na másle dusíme zeleninu do měkka, když se voda vydusí, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, ochutíme kari kořením a...
Papriku zbavíme jadřinců, cibuli oloupeme a potom nastrouháme na jemném struhadle. Rajče rozřízneme na dvě půlky a také nastrouháme. Tvaroh a...