Ryby
Vánoce si bez ryby asi dokáže představit málokdo a v této části najdete recepty, podle kterých si můžete připravit různé druhy ryb na mnoho způsobů. Je zde samozřejmě smažený kapr, ale také pečený kapr v troubě nebo kapr na modro, recepty, podle kterých se připravuje štika, pstruh a různé další.
Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny...
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Řízky smažíme v hlubší pánvi na rozpáleném oleji.
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a v rozdrcených kukuřičných lupíncích...
Rybí filé důkladně opereme, vysušíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme na mlýnku na maso. Dáme do misky, osolíme, přisypeme pepř, kari koření,...
Na salát uvaříme ve slupce brambory, slijeme a necháme mírně zchladnout. V mezičase oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky....