Beránek
Velikonoční beránek je klasické pečivo pro svátky jara. Tradiční beránek se peče z piškotového nebo šlehaného těsta, ale určitě byste měli vyzkoušet i recepty na beránka z jiných druhů těsta.. Poměrně mnoho variant má i konečná povrchová úprava beránka. Velmi důležitá je i správná forma na beránka, velmi často se nyní používají formy silikonové.
Žloutky třeme s cukrem do pěny. Po lžících přidáme vroucí vodu, potom mouku smíchanou s práškem do pečiva, přisypeme citronovou kůru a mleté ořechy...
Utřeme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a žloutky do bělavé hmoty. Pak po částech a střídavě přidáváme prosetou mouku...
Z bílků ušleháme pevný sníh. V míse utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, rozinky...
Žloutky třeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kůru z 1/4 citronu a 3 lžíce citronové šťávy. Z bílků ušleháme pevný sníh a po...
V míse utřeme máslo (nebo Heru) s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně vmícháme žloutky, oloupané, rozmačkané banány a mouku smíchanou s práškem do...
V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem a vejci do pěny. Poté vmícháme strouhaný kokos a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do...
Formu vymažeme dvěma lžícemi rozpuštěného másla a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo utřeme s cukrem do pěny a za stálého šlehání zapracujeme...
Žloutky, cukr a změklou heru utřeme do pěny. Ušleháme z bílků sníh. K cukru s tukem a žloutky přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva,...
Do mísy rozklepneme 4 žloutky, přidáme 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, 1 lžíci...
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Poté střídavě přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko. Poté vmícháme...