Mazanec
Mazanec je jeden ze symbolů Velikonoc a stejně jako beránek nebo barvená vajíčka by také neměl chybět na žádném velikonočním stole. Zde vám nabízíme recepty, podle kterých si mazanec můžete připravit a zcela jistě v nich najdete ten svůj nejlepší recept na mazanec, který vám bude opravdu maximálně chutnat.
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme jeden žloutek a olej. Přisypeme smíchané oba druhy...
Tvaroh rozmícháme, vejce rozšleháme, hrozinky namočíme do rumu. Změklé máslo utřeme s prosátým cukrem, přimícháme strouhanou citronovou kůru a...
Do mísy dáme kvasnice, lžičku vanilkového cukru a 1 dl vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. V misce si utřeme žloutky s moučkovým cukrem a máslem...
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku...
V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a sójovou mouku. Vyhloubíme důlek a nasypeme do něj cukr, rozdrobíme droždí a přilijeme trochu...
Do horké smetany postupně a za stálého míchání přisypeme 250 gramů mouky, dobře promícháme, odstavíme a necháme chladnout. Přidáme vejce, droždí,...
Připravíme si nejdříve kvásek: do misky s vlahým mlékem rozdrobíme kvasnice, přidáme 2 špetky třtinového cukru a necháme kvasnice nakynout (asi 10...
Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C. Několik lžic vlažného mléka, lžíce cukru a droždí utřeme kašičku, kterou necháme...