Sezónní - ostatní

Recepty pro roční období jsou sestaveny podle toho, jaké suroviny jsou k dispozici, ale také třeba podle toho, zda nás jídla a nápoje mají ochladit nebo zahřát. Jarní zelenina, letní a podzimní ovoce. polévky a nápoje na zahřátí v zimě, limonády a koktejly na ochlazení v horkých dnech... možností je opravdu velmi mnoho.

V jarních a letních měsících je také velmi oblíbené grilování, na podzim a v zimě si zase můžete užívat báječné chvíle u fondue - a zde samozřejmě najdete i recepty pro tyto příležitosti.

Seřadit
Nalezeno 181 receptů
Zobrazení

Očistíme, opláchneme a důkladně osušíme hříbky a žampiony. Odřežeme jim nožičky a část z nich drobně pokrájíme (5 lžic). Omyjeme petrželku s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

12 kusů malých artyčoků (nebo 8 ks větších) očistíme a omyjeme. Očištěnou a omytou jarní cibulku svážeme a spolu s artyčoky vložíme do většího...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Ciabatu nakrájíme na dvě podélné poloviny. Na horní polovinu navršíme na kolečka nakrájenou okurku a poté prosciutto. Dolní část ciabatty...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 7 min Počet komentářů k receptu1

Omyjeme a osušíme borůvky. Zralé hrušky omyjeme, rozkrojíme je, odstraníme jaderníky, hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme těsto...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Čerstvé (nebo mražené) borůvky (lidově "haferky") omyjeme a necháme odkapat. Dáme je do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem vodky, nádobu uzavřeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut. Kapra naporcujeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Očištěná a omytá játra vložíme do vyššího hrnce a přidáme tolik syrového sádla (nakrájeného na kostky), aby byla játra zakryta. Přilijeme naběračku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Do mísy dáme jogurt, med, nastrouhanou citrónovou kůru a šleháme metlou, až se vše promísí. Vmícháme 175 g čerstvého míchaného ovoce - např. jahody...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr smícháme se solamylem, dvěma žloutky a lžící mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu a vmícháme do něj připravenou směs. Vše necháme jen vzkypět...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěné, vykuchané a omyté malé jehně osolíme, potřeme máslem a posypeme červenou paprikou. Vložíme ho do pekáče, podlijeme 3 dl vody a pečeme při...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a v hrnci osmažíme na oleji dozlatova. Cukety a kedlubny očistíme, opláchneme a pokrájíme na malé kostky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

K přípravě paprikáše si připravíme všechnu potřebnou zeleninu. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme jádřinců, opláchneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Fazole den předem namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme je čistou vodou a dáme vařit. K fazolím přidáme sůl,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme. Připravíme si zálivku: V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Listy hlávkového salátu řádně omyjeme, potrháme na kusy a dáme do mísy. Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytou petrželku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Uvaříme si černý čaj: na 1 litr vody dáme 4 lžičky černého čaje a necháme vyluhovat minimálně 30 minut. Výluh čaje scedíme a dáme do hrnce zahřát....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Všechnu potřebnou zeleninu, kterou budeme nakládat, nejdříve očistíme, zbavíme stopek, jádřinců a pečlivě omyjeme. Pak červené kapie, cibuli,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min

Lilky omyjeme, odřežeme stopky a nožem podélně uděláme 3 zářezy hluboké 2 cm. Lilky v hrnci povaříme 5-10 minut v osolené vodě, pak je vyndáme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Mušle omyjeme a necháme několik hodin v dostatečném množství osolené studené vody. Oloupeme česnek a rozdrtíme, petrželku a šalotku nasekáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist