Sezónní
Recepty pro roční období jsou sestaveny podle toho, jaké suroviny jsou k dispozici, ale také třeba podle toho, zda nás jídla a nápoje mají ochladit nebo zahřát. Jarní zelenina, letní a podzimní ovoce. polévky a nápoje na zahřátí v zimě, limonády a koktejly na ochlazení v horkých dnech... možností je opravdu velmi mnoho.
V jarních a letních měsících je také velmi oblíbené grilování, na podzim a v zimě si zase můžete užívat báječné chvíle u fondue - a zde samozřejmě najdete i recepty pro tyto příležitosti.
Kyselé mléko rozkvedláme, osolíme a přidáme natvrdo uvařené, nakrájené vejce a jemně nakrájenou šunku. Nakonec do polévky přisypeme jemně...
Mladé zelené cuketky omyjeme, nakrájíme na plátky (1 cm). Osolíme je a obalíme v trojobalu: hladká mouka + rozšlehané vajíčko + strouhanka. Takto...
Papriky omyjeme, osušíme a celé dáme na pekáč zapéct do trouby. Pečeme přibližně 30 minut při 200 °C. Upečené papriky mohou mít až hnědočerné...
Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě. Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem. ...
Do vody vsypeme cukr, povaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté zlehka vaříme ještě asi 5 min. Do vlažného roztoku přilijeme šťávu z citrónů...
Očistíme, opláchneme a důkladně osušíme hříbky a žampiony. Odřežeme jim nožičky a část z nich drobně pokrájíme (5 lžic). Omyjeme petrželku s...
12 kusů malých artyčoků (nebo 8 ks větších) očistíme a omyjeme. Očištěnou a omytou jarní cibulku svážeme a spolu s artyčoky vložíme do většího...
Z větších omytých rajčat seřízneme vršky (2 cm silné). Rajčata lžičkou vydlabeme a vnitřky dáme do misky pro další použití. Rýži dobře propláchneme...
Ciabatu nakrájíme na dvě podélné poloviny. Na horní polovinu navršíme na kolečka nakrájenou okurku a poté prosciutto. Dolní část ciabatty...
Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem...