Podzim

Podzim s jeho už chladnějšími dny nás nutí k změnám v jídelníčku. Stále častěji si připravujeme vydatnější jídla, mezi kterými nechybí ani zvěřina - například srnčí nebo kančí guláš je jedinečná podzimní delikatesa. Typické jsou pro toto období třeba i bramboráky nebo švestkové koláče i buchty. I na podzim si ale můžete ještě užít báječné grilování.

Seřadit
Nalezeno 98 receptů
Zobrazení

Sterilované lečo scedíme, prohřejeme na tuku, mírně osolíme a opepříme. Vejce rozmícháme a vlijeme do horké zeleniny. Zvolna mícháme, až se vejce...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do čtyř sklenic dáme cukr, jedno kolečko omytého citronu i s kůrou a rum. Každou sklenici dolijeme vařící vodou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Kysané zelí rozkrájíme a mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Zeleninu promícháme s nakrájenou cibulí a vše spojíme majolkou. Salát dochutíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promneme. Smetanu rozmícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr, jablečnou šťávu, víno, citronovou šťávu, celou skořici a hřebíčky prohřejeme - nevaříme. Nápoj přecedíme do skleniček a ihned podáváme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do hrnce vlijeme 500 ml vody, přidáme omyté, na plátky nakrájené jablko a všechny uvedené přísady. Prohříváme asi 10 minut těsně pod bodem varu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí je nakrájíme na kostičky. Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě a nadrobno nakrájíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Kysané zelí posypeme sladkou a pálivou paprikou, olivovým olejem, octem a dobře promícháme. Podáváme hlavně k fazolovým pokrmům.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Do každé sklenice nalijeme malou odlivku slivovice a griotky, velkou odlivku rumu, přisypeme cukr a zalijeme po okraj horkou vodou. Důkladně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Maso umyjeme, nakrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce se studenou, osolenou vodou a povaříme 20 minut skoro doměkka. Zasypeme sladkou paprikou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Jedlé kaštany omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody s lžičkou soli. Pomalu je vaříme přibližně 30 minut. Opatrně horké kaštany oloupeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Nejdříve očistíme rybu, kterou naporcuje. Vzniklé řízky osolíme a odložíme stranou. Připravíme tři mísy, do jedné nasypeme strouhanku, do druhé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 41 min

Na pracovní plochu vedle sebe postavíme dvě nízké vychlazené sklenky. Do šejkru dáme drcený led, nalijeme vodku, brandy, úplně malou špetku pepře,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Do hrnce rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, hrnec postavíme na sporák, za stálého míchání šleháme vejce s cukrem, ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do kastrůlku vylijeme whisky, přidáme med, hřebíček, přisypeme skořici, vložíme citron, vše zalijeme vodou a na mírném ohni necháme mírně svařit. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V kastrůlku na slabém plamínku svaříme mléko. Do nahřáté, vysoké a silnostěnné sklenice vložíme žloutek, přidáme med, vanilkový cukr a skořici,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Cibuli oloupeme a nakrájíme po délce na hrubé plátky. V hrnci rozpálíme máslo, vložíme cibuli, orestujeme, posypeme cukrem, přidáme nití svázáný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, celer na malé kostičky, listy špenátu dobře omyjeme a nasekáme, šalotku drobně pokrájíme. Ementál...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Ústřicovým nožem otevřeme ústřice, vodu z nich scedíme do kastrůlku a maso ze skořápky vybereme. Na pánev položíme na malé a tenké kousky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Cibule oloupeme, drobně pokrájíme a na rozpáleném másle je usmažíme dozlatova. Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy, přelijeme masovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist