Podzim

Podzim s jeho už chladnějšími dny nás nutí k změnám v jídelníčku. Stále častěji si připravujeme vydatnější jídla, mezi kterými nechybí ani zvěřina - například srnčí nebo kančí guláš je jedinečná podzimní delikatesa. Typické jsou pro toto období třeba i bramboráky nebo švestkové koláče i buchty. I na podzim si ale můžete ještě užít báječné grilování.

Seřadit
Nalezeno 111 receptů
Zobrazení

Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě. Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu2

Očištěné hřiby nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme lžičku mouky, zamícháme, zalijeme kysanou smetanou, osolíme a krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Dýni nakrájíme na velké díly, vyjmeme semena a vlákna. Vložíme do pekáče a pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s čili omáčkou. V misce smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do zapékací misky vložíme postupně cibuli nakrájenou na plátky, nakrájený pórek, kořenovou zeleninu, mrkev...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody. Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme, zalijeme čistou horkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Omytou broskev a hrušku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V míse smícháme s ovesnými vločkami, skořicí a hruškovým džusem a dáme uležet na 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme. Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Fíky pořádně omyjeme, párátkem propíchneme na několika místech, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Vaříme 5 minut, vodu slijeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Mladé vlašské ořechy (ještě nemají tvrdou slupku) omyjeme, propíchneme na několika místech párátkem, dáme do hrnce se studenou vodou na 7 dní...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

K této zavařenině vybíráme zralé, ale tvrdé hrušky. Omyjeme je, odřežeme konec hrušky od stopky (asi 2 cm), vydlabeme jadřince, místo nich vložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Švestky omyjeme, vypeckujeme, pokrájíme a dáme do hrnce. Za častého míchání je dusíme pod pokličkou do doby, až budou rozvařené, potom je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Opláchnuté švestky povaříme asi 10 minut ve vodě, pak je scedíme a necháme odkapat. Připravíme těstíčko: do mísy dáme mouku, 1dl mléko, vejce,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté švestky přepůlíme a vypeckujeme, dáme do mísy a prosypeme cukrem. Listové těsto si rozdělíme na 4 díly a na vále všechny díly vyválíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

V míse si smícháme hladkou mouku, tuhé máslo, špetku soli s 5-6 lžícemi vody. Mouku s přísadami promícháme vidličkou a pomocí rukou těsto rychle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Oloupanou oranžovou dýni, mrkev a brambory omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. V hrnci na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist