Podzim

Podzim s jeho už chladnějšími dny nás nutí k změnám v jídelníčku. Stále častěji si připravujeme vydatnější jídla, mezi kterými nechybí ani zvěřina - například srnčí nebo kančí guláš je jedinečná podzimní delikatesa. Typické jsou pro toto období třeba i bramboráky nebo švestkové koláče i buchty. I na podzim si ale můžete ještě užít báječné grilování.

Seřadit
Nalezeno 111 receptů
Zobrazení

Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě. Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu2

Očištěné hřiby nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme lžičku mouky, zamícháme, zalijeme kysanou smetanou, osolíme a krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Dýni nakrájíme na velké díly, vyjmeme semena a vlákna. Vložíme do pekáče a pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s čili omáčkou. V misce smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do zapékací misky vložíme postupně cibuli nakrájenou na plátky, nakrájený pórek, kořenovou zeleninu, mrkev...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody. Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme, zalijeme čistou horkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Omytou broskev a hrušku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V míse smícháme s ovesnými vločkami, skořicí a hruškovým džusem a dáme uležet na 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme. Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Fíky pořádně omyjeme, párátkem propíchneme na několika místech, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Vaříme 5 minut, vodu slijeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist