Podzim

Podzim s jeho už chladnějšími dny nás nutí k změnám v jídelníčku. Stále častěji si připravujeme vydatnější jídla, mezi kterými nechybí ani zvěřina - například srnčí nebo kančí guláš je jedinečná podzimní delikatesa. Typické jsou pro toto období třeba i bramboráky nebo švestkové koláče i buchty. I na podzim si ale můžete ještě užít báječné grilování.

Seřadit
Nalezeno 111 receptů
Zobrazení

Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě. Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Menší patisony omyjeme, osušíme a rozřežeme v polovině. Vydlabeme semínka a ostatní dužinu nožem rozřežeme a pokapeme česnekovým rozpuštěným máslem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu2

Očištěné hřiby nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na 30 g másla. Přidáme lžičku mouky, zamícháme, zalijeme kysanou smetanou, osolíme a krátce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Svaříme 75 ml vody a octa, cukr, citronovou kůru a celou skořici. Přidáme očištěnou, na kostky nakrájenou dýni a dusíme 15 minut. Poté odstraníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Dýni nakrájíme na velké díly, vyjmeme semena a vlákna. Vložíme do pekáče a pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s čili omáčkou. V misce smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do zapékací misky vložíme postupně cibuli nakrájenou na plátky, nakrájený pórek, kořenovou zeleninu, mrkev...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody. Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme, zalijeme čistou horkou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Omytou broskev a hrušku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V míse smícháme s ovesnými vločkami, skořicí a hruškovým džusem a dáme uležet na 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme. Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Fíky pořádně omyjeme, párátkem propíchneme na několika místech, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Vaříme 5 minut, vodu slijeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Mladé vlašské ořechy (ještě nemají tvrdou slupku) omyjeme, propíchneme na několika místech párátkem, dáme do hrnce se studenou vodou na 7 dní...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 180 min

K této zavařenině vybíráme zralé, ale tvrdé hrušky. Omyjeme je, odřežeme konec hrušky od stopky (asi 2 cm), vydlabeme jadřince, místo nich vložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Hrozny (4 kg) dobře omyjeme, odstraníme stopky a vložíme do většího hrnce. Zasypeme je 2,5 kg cukru, promícháme, přilijeme 3 dl vody, 1 dl octa,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Švestky omyjeme, vypeckujeme, pokrájíme a dáme do hrnce. Za častého míchání je dusíme pod pokličkou do doby, až budou rozvařené, potom je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Opláchnuté švestky povaříme asi 10 minut ve vodě, pak je scedíme a necháme odkapat. Připravíme těstíčko: do mísy dáme mouku, 1dl mléko, vejce,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté švestky přepůlíme a vypeckujeme, dáme do mísy a prosypeme cukrem. Listové těsto si rozdělíme na 4 díly a na vále všechny díly vyválíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

V míse si smícháme hladkou mouku, tuhé máslo, špetku soli s 5-6 lžícemi vody. Mouku s přísadami promícháme vidličkou a pomocí rukou těsto rychle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Oloupanou oranžovou dýni, mrkev a brambory omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. V hrnci na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Ve 3/4 litru vody povaříme očištěný angrešt a rybíz. Poté přecedíme a do šťávy po ovoci nalijeme zhruba 200 ml vína a dáme opět vařit. Za stálého...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do vroucí vody dáme vařit švestky, které jsme zbavili pecek. Vaříme dokud švestky nezměknou. Poté je důkladně rozmixujeme, promícháme s cukrem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V mixéru důkladně rozmixujeme hrušky a jablka zbavené jádřinců. Vložíme do mísy a smícháme s cukrem a octem. Směs uložíme do chladničky na 1 den. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Nejprve očistíme a nadrobno nakrájíme ovoce, které dusíme doměkka společně s želírovacím cukrem. Mezitím důkladně umyjeme zavařovací sklenice a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu s houbami. Vaříme zhruba 5 minut. Mezitím na menší kusy nakrájíme zeleninu. Na pánvi rozehřejeme olej,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Maso pokrájíme na drobné kousky, smícháme s pokrájenou zeleninou a kořením, podlijeme vínem a koňakem. Necháme marinovat 48 hodin v chladu. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 230 min

Nejprve pokrájíme zelí na co nejmenší nudličky, poté je smícháme s kmínem a solí. Papriky omyjeme a ořízneme stopky, abychom se zbavili snadno...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 25 min

Nejprve povaříme nakrájené houby asi na 5 minut v neosolené vodě. Houby propláchneme a vkládáme společně s brusinkami do zavařovacích sklenic. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Nejprve předehřejeme troubu na 190 °C, formy na mufiny vymažeme máslem a odložíme je stranou. V míse smícháme máslo, cukr, melasu, vejce a vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Připravíme si nejdříve kvásek: do hrnečku si dáme 0.5 dl vlažného mléka, 20 g droždí s 1 lžičkou krupicového cukru a necháme v teple vzejít kvásek....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a podusíme v pánvi na rozpáleném másle. Hříbky osolíme a opepříme bílým pepřem. Oloupané a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na kostky, maso na kostky, nastrouháme citronovou kůru. Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Omyté zralé šípky bez stopek rozpůlíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a pomalu vaříme pod pokličkou přibližně 30 minut....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse je smícháme se solí a rozetřeme je na plech vymazaný máslem. Švestky omyjeme, vypeckujeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a v míse je smícháme s vejci, moukou a solí. Těsto musí být řidší. Švestky omyjeme, vypeckujeme a v míse je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. V pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V šejkru smícháme šťávy společně se solí. Nápoj vlijeme do vychlazených sklenic s ledem a doplníme vodou. Servírujeme ozdobené plátkem citrónu.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na plátky, maso očistíme, šípky opláchneme. V pekáči na rozpáleném oleji...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme je, osolíme a na každý položíme plátky salámu, špalíček nivy, přeložíme a okraje sklepneme. Závitky obalíme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 18 min

Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist