Den sv. Patrika

Svátek svatého Patrika  se slaví především v Irsku, ale samozřejmě i v jiných zemích, kde žijí Irové. Jeho symbolem je zelená barva a tak se v tento den konzumují například do zelena zbarvené těstoviny, špenát nebo třeba i zelená zmrzlina. Další tradicí je tmavé pivo. V této části jsou recepty, které vám na tento svátek přijdou určitě vhod.

Seřadit
Nalezeno 0 receptů
Zobrazení

Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem. Listové těsto...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou. Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z pražmy připravíme filety, podélně rozřízneme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Volné části spojíme tak, abychom vytvořili tvar srdce, do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Těsto rozválíme a vyložíme s ním spodek zapékací formy ve tvaru srdce. Formu máme vyloženou pečícím papírem. Okraje těsta lehce zahrneme dovnitř. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V hrnci s osolenou vodou uvaříme omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která položíme na salátový talíř,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Jogurt dáme do mísy, přidáme sýr a metličkou dobře rozšleháme. Červenou řepu oloupeme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do mísy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Maso omyjeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme na celou noc do marinády. Marináda: do větší mísy vložíme oloupaný a nastrouhaný česnek, oloupanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Jeden kus listového těsta váží 275 g, použijeme tedy 2 kusy. Listové těsto má rozměr plechu na pečení. První plát rozložíme na plech, pokapeme ho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do větší mísy prosijeme 60 g hladké mouky se špetkou soli a přimícháme 15 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 15 g pomletých loupaných mandlí a 60 g...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Nejdříve si připravíme křehké těsto. Do mísy nasypeme přes síto 240 g hladké mouky společně s 1 lžičkou kypřícího prášku. Přidáme 120 g moučkového...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Směs ořechů (mandle, pistácie, vlašské a lískové ořechy) vysypeme na pánev a pražíme 2 minuty, potom zasypeme cukrem moučkovým a stálým mícháním...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Na malý talířek nalijeme citronovou šťávu, na druhý talířek nasypeme cukr a vychlazené vysoké sektové sklenky ozdobíme cukrovou krustou tak, že...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Na pracovní plochu připravíme nejdříve dvě vychlazené koktejlové sklenky, které postavíme vedle sebe. Do šejkru vložíme 1/3 drceného ledu, nejdříve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Příprava krusty: na talířek nasypeme cukr, citron rozkrojíme na poloviny. Vezmeme dvě vychlazené vysoké sektové skleničky, povrch každé z nich...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Dvě dobře vychlazené flipové sklenky připravíme na pracovní plochu. Do šejkru dáme 4 lžíce drceného ledu, přidáme dva žloutky, jahodový sirup,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 3 min

V kastrůlku rozpustíme 100 g másla, přidáme umyté, vypeckované a na půlky nakrájené blumy, které 4 minuty opékáme. Potom přisypeme cukr a vše spolu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rumový sirup: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme do rozpuštění cukru. Přidáme rum, přivedeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Příprava karamelu: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme smetanu, přidáme máslo, vlijeme likér a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Sušené švestky s rozinkami namočíme do rumu nejméně na 30 minut. Mouku, rozdrobené droždí a sůl dohromady promícháme, vsypeme vanilkový a krupicový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do hrnce dáme cukr, přisypeme dětskou krupici a zalijeme vodou. Za stálého míchání přimícháme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru. Nakonec...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist