Svatý Valentýn

Svátek svatého Valentýna - nebo také svátek všech zamilovaných - se v posledních letech slaví i u nás a patří k němu mnoho tradičních dárků i jídel. Určitě by neměla chybět čokoláda a jahody, můžete si udělat například čokoládové fondue s ovocem... V této části najdete mnoho receptů na různé lahůdky, s kterými si valentýnský večer opravdu vychutnáte. 

Seřadit
Nalezeno 27 receptů
Zobrazení

Svíčkovou rozkrojíme na plátky, obalíme v mouce a orestujeme cca 4min po každé straně na lžíci rozpáleného oleje s bobkovým listem. Listové těsto...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou. Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z pražmy připravíme filety, podélně rozřízneme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Volné části spojíme tak, abychom vytvořili tvar srdce, do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Těsto rozválíme a vyložíme s ním spodek zapékací formy ve tvaru srdce. Formu máme vyloženou pečícím papírem. Okraje těsta lehce zahrneme dovnitř. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V hrnci s osolenou vodou uvaříme omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která položíme na salátový talíř,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Jogurt dáme do mísy, přidáme sýr a metličkou dobře rozšleháme. Červenou řepu oloupeme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do mísy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Maso omyjeme, nakrájíme na špalíčky a vložíme na celou noc do marinády. Marináda: do větší mísy vložíme oloupaný a nastrouhaný česnek, oloupanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Jeden kus listového těsta váží 275 g, použijeme tedy 2 kusy. Listové těsto má rozměr plechu na pečení. První plát rozložíme na plech, pokapeme ho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do větší mísy prosijeme 60 g hladké mouky se špetkou soli a přimícháme 15 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 15 g pomletých loupaných mandlí a 60 g...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Nejdříve si připravíme křehké těsto. Do mísy nasypeme přes síto 240 g hladké mouky společně s 1 lžičkou kypřícího prášku. Přidáme 120 g moučkového...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Směs ořechů (mandle, pistácie, vlašské a lískové ořechy) vysypeme na pánev a pražíme 2 minuty, potom zasypeme cukrem moučkovým a stálým mícháním...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Na malý talířek nalijeme citronovou šťávu, na druhý talířek nasypeme cukr a vychlazené vysoké sektové sklenky ozdobíme cukrovou krustou tak, že...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Na pracovní plochu připravíme nejdříve dvě vychlazené koktejlové sklenky, které postavíme vedle sebe. Do šejkru vložíme 1/3 drceného ledu, nejdříve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Příprava krusty: na talířek nasypeme cukr, citron rozkrojíme na poloviny. Vezmeme dvě vychlazené vysoké sektové skleničky, povrch každé z nich...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Dvě dobře vychlazené flipové sklenky připravíme na pracovní plochu. Do šejkru dáme 4 lžíce drceného ledu, přidáme dva žloutky, jahodový sirup,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 3 min

V kastrůlku rozpustíme 100 g másla, přidáme umyté, vypeckované a na půlky nakrájené blumy, které 4 minuty opékáme. Potom přisypeme cukr a vše spolu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Rumový sirup: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme vodu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme do rozpuštění cukru. Přidáme rum, přivedeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Příprava karamelu: Do kastrůlku vysypeme cukr, přilijeme smetanu, přidáme máslo, vlijeme likér a na mírném ohni za stálého míchání zahříváme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Sušené švestky s rozinkami namočíme do rumu nejméně na 30 minut. Mouku, rozdrobené droždí a sůl dohromady promícháme, vsypeme vanilkový a krupicový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do hrnce dáme cukr, přisypeme dětskou krupici a zalijeme vodou. Za stálého míchání přimícháme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru. Nakonec...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Jablka oloupeme, lžičkou uprostřed vydlabeme otvor. Naskládáme je na kousky alobalu a pokapeme z citrónu vymačkanou šťávou. Rozměklých 60 g másla...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Půlku pomeranče oloupeme, ukrojíme 4 plátky. Rozdělíme je do 2 sklenic. Plátky pomeranče posypeme cukrem, zalijeme trochou vařící vody a necháme 3...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 4 min

Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou. Do 2 teplých a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Do hrnce vlijeme vodu, vložíme vanilkový lusk, přisypeme vanilkový cukr, krupici cukr a přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku a necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme krupici, cukr, vanilkový cukr, sůl. Za stálého míchání metlou uvaříme hustou krupici. Stáhneme ze sporáku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, přidáme vanilkovou esenci a vypracujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Předehřejeme troubu na 140 °C. Ze tří bílků ušleháme ve větší míse pevný sníh - musí tvořit pevné špičky. Za stálého šlehání přidáváme po lžících...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist