Odšťavňovač
Odšťavňovač ovoce nebo zeleniny nepatří mezi běžné kuchyňské elektrospotřebiče, ale pokud máte rádi čerstvou šťávu z ovoce nebo zeleniny, pak se bez odšťavňovače neobejdete. U odšťavovačů je důležitý dostatečný výkon, kvalitní se i jednoduše obsluhují a snadno čistí. Zde nabízíme recepty na šťávy i sirupy z různých druhů ovoce i zeleniny, kdy vám odšťavovač skutečně ušetří mnoho námahy, času a také financí.
Z citronu odstraníme kůru a pecky a dužinu smícháme s ostatními ingrediencemi, které jsme nahrubo nakrájeli. Odšťavníme je, nalijeme do sklenice...
Řapíkatý celer omyjeme a očistíme, 2 řapíky podélně rozkrojíme a necháme stranou. Zbylý celer vylisujeme v odšťavňovači. Vylisovanou celerovou...
V odšťavňovači prolisujeme očištěnou nakrájenou broskev bez pecky a nakrájenou rebarboru. Vzniklou šťávu promícháme s vanilkovým cukrem a vše...
V odšťavňovači prolisujeme očištěné ředkvičky, nakrájená očištěná jablka a citrón. Vzniklou šťávu smícháme se solí, cukrem a pepřem. Nápoj...
V odšťavňovači prolisujeme pomeranče a zelí. Vzniklou šťávu zahřejeme a přimícháme med. Nalijeme do sklenic a servírujeme ozdobené kolečkem...
V odšťavňovači prolisujeme očištěnou řepu a celer. Do vzniklé šťávy zamícháme nakrájenou meduňku, přimícháme citrónovou šťávu i kůru. Nakonec...
Nejdříve očistíme a oloupeme jablka a rajčata. Jablka zbavíme jadřinců, poté jablka i rajčata odšťavníme. Vzniklou šťávu promícháme se šťávou ze...
V odšťavňovači prolisujeme očištěný, nakrájený celer a papriky. Ke vzniklé šťávě přimícháme tabasco, sůl, vodu a nakrájenou meduňku. Nápoj...
Nejdříve očistíme, oloupeme a nakrájíme brambory a celer. Nakrájenou zeleninu s celerovou natí odšťavníme. Do vzniklé šťávy přimícháme sůl a kmín...
Nakrájené pomeranče a broskve prolisujeme odšťavňovačem. Vzniklou šťávu promícháme s ledem, muškátovým oříškem a sirupem. Nápoj vlijeme do...
Veškeré ovoce a zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme. V odšťavňovači vše prolisujeme. Vzniklou šťávu nalijeme do větší nádoby a promícháme s...
Veškeré ingredience očistíme, nakrájíme a prolisujeme v odšťavňovači. Vzniklou šťávu nalijeme do předem vychlazených sklenic a můžeme servírovat.
Nejprve rajčata, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme, poté prolisujeme odšťavňovačem. Vzniklou šťávu nalijeme do větší nádoby, promícháme se solí...
Pomeranč, limetky, citrón a grapefruity prolisujeme v odšťavňovači, vzniklou šťávu nalijeme do větší nádoby a promícháme s medem. Nakonec necháme...
Nejdříve rozkrojíme meloun a vydlabeme požadované množství dužiny, poté meloun a limetky odšťavníme. Vzniklou šťávu nalijeme do šejkru s ledem a...
Nejdříve v odšťavňovači prolisujeme červenou řepu. V mixéru rozmixujeme jogurt, do kterého po troškách nalíváme šťávu z červené řepy, kterou jsme...
Nejdříve v odšťavňovači prolisujeme pšeničné klíčky a petrželku. Vzniklou šťávu promícháme s jogurtem, citrónovou šťávou, pepřem a solí. Důkladně...
Ve větší sklenici smícháme limetkovou, jablečnou a citrónovou šťávu. V odšťavňovači odšťavníme brusinky a kiwi. Šťávy smícháme s prolisovanými...
Maliny očistíme, umyjeme a dáme do misky. Pomeranče oloupeme, překrojíme a na odšťavňovači připravíme džus, který vylijeme do misky s malinami,...
Očištěnou mrkev a omytou celerovou nať i s listy vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Šťávu ihned rozlijeme do sklenic a podáváme.
Hrušky, jablka, mrkev důkladně umyjeme a zpracujeme v odšťavňovači. Na dno skleněného džbánku vložíme med, získanou šťávu vlijeme do džbánu,...
Do odšťavňovače vložíme očištěnou mrkev a 2cm velký kousek oloupaného zázvoru. Vylisujeme šťávu. Ihned rozlijeme do sklenic a podáváme.
Očištěnou mrkev a oloupanou salátovou okurku vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Ihned rozlijeme do sklenic a podáváme.
Do odšťavňovače vsypeme omyté kuličky hroznového vína a přidáme oloupaná, rozkrojená jablka. Vylisujeme šťávu. Ihned rozlijeme do sklenic a podáváme.
Kuřecí stehna osolíme, opepříme, vinné listy vložíme do sítka a prolijeme horkou vodou, aby změkly. Kuličky hroznového vína nasypeme do...
Omytá rajčata, očištěný řapíkatý celer a oloupané stroužky česneku dáme do odšťavňovače. Přidáme čerstvou bazalku a vše zpracujeme na šťávu. ...
Očištěnou mrkev, papriky a omytá rajčata dáme do odšťavňovače. Vše zpracujeme na šťávu. Zeleninový džus nalijeme do sklenic a ihned podáváme.
Okurku, hlízu fenyklu a jablko omyjeme. Špenát propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Vše dáme do došťavňovače a zpracujeme na...
Do odšťavňovače dáme polovinu nakrájeného melounu (pokud máme bio meloun, nemusíme loupat slupku), omytou okurku a lístky čerstvé máty. Vše...
Do odšťavňovače dáme omytou okurku, řapíkatý celer, propláchnutý špenát, petrželku, omytou limetku, omyté jablko a lžíci mátových lístků. Vše...
Do odšťavňovače dáme omytá jablka, okurky a oloupané citrony. Vše zpracujeme na šťávu. Džus nalijeme do sklenic a ihned podáváme.
Do odšťavňovače dáme omytou červenou řepu i s natí, omyté jablko, okurku, polovinu oloupaného citronu a kousek čerstvého, oloupaného zázvoru. Vše...
Zeleninu omyjeme, oloupeme a zpracujeme na šťávu v odšťavňovači. Šťávu zředíme studenou vodou, přilijeme citronovou šťávu, nalijeme do sklenice a...
Grep oloupeme a připravíme z něj šťávu v odšťavňovači. Nalijeme do sklenice a ihned podáváme.
Vodní vychlazený meloun rozčtvrtíme, zbavíme zrníček a pokrájíme ho na kostky. Omyté jahody a hrozno (pokud možno červené) rozkrájíme na poloviny....
Očistíme a omyjeme zeleninu: karotku, celer, petržel, rajčata, cuketku, petrželovou a celerovou nať, stroužky česneku a bramboru. Vše pokrájíme na...
Omytou okurku, jablka a hroznové víno pokrájíme, z jablka odstraníme jadřince. Granátové jablko omyjeme, rozčtvrtíme a vydlabeme z něj semínka. Vše...
Vršky s mladými listy kopřiv, mladé pampeliškové a jitrocelové listy, šťovík, fialku - květ, sedmikrásku - květ, omyjeme a dáme do odšťavovače....
Připravíme si dresing: omyté karotky oloupeme a nakrájíme na kousky. Jablko omyjeme, rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a rozkájíme na menší kusy....
Jablka, řepu a mrkev odšťavníme. Smícháme je spolu. Směs nalijeme do formiček na nanuky a necháme přes noc v mrazničce.