Mrazák

Lednice s mrazákem je dnes v každé domácnosti a používá se především k uskladňování různých druhů potravin, ale i hotových jídel. V chladničce se také nechávají ztuhnout například polevy na dortech, mraznička se využívá pro domácí výrobu zmrzliny.

V této části najdete recepty, ve kterých budete potřebovat právě mrazák. Většinou jsou to recepty na různé druhy zmrzlin nebo osvěžujících, převážně ovocných, krémů a také na lahodný sorbet. V mnoha případech se vyplatí používat různé formy na zmrzlinu, v kterých připravená směs dokonale a rychle zmrzne.

Seřadit
Nalezeno 135 receptů
Zobrazení

Omyté jahody rozmixujeme s jogurtem, citronovou šťávou a medem. Směs dáme zmrazit. Během první hodiny mražení zmrzlinu nejméně dvakrát promícháme.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Meloun zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Spolu s mátou ho rozmixujeme dohladka. Rozdělíme do formiček na nanuky a necháme přes noc zmrznout...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky. V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Přezrálé banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Nakrájené banány necháme v mikrotenovém sáčku nebo uzavíratelné...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Do ovocného nebo bílého jogurtu přes víčko propíchneme lžíci a jogurt vložíme na 3-4 hodiny do mrazáku.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 5 min Počet komentářů k receptu2

Borůvky očistíme, nasypeme na síto a pod tekoucí vodou důkladně omyjeme. Necháme okapat a oschnout. Poté posypeme cukrem, promícháme, necháme cca...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Čokoládovou zmrzlinu rozetřeme lžící po dně i stranách mísy o velikosti asi 20 cm. Dáme do mrazáku aby zmrzlina úplě ztuhla. Stejně natřeme i...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu. Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist