Tlakový hrnec
Tlakový hrnec - tzv. „papiňák“ – má při vaření mnoho výhod. Suroviny a potraviny si při vaření v tlakovém hrnci zachovají většinu svých chuťových, aromatických i nutričních vlastností, navíc ušetříte čas a náklady za energie.
Recepty na jídla, připravená v tlakovém hrnci jistě oceníte. Podle receptů v této části si můžete připravit různé druhy masa, omáčky, polévky a mnoho dalších jídel. Tlakové hrnce se ale mimo přípravy jídel dají využít třeba i na zavařování.
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti...
Omyté maso nakrájíme na plátky. Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na...
Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme...
Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se...
Nakrájíme na nudličky maso a se zázvorem promícháme, osolíme, přidáme papriku a prolisovaný česnek. 20 minut necháme odležet a poté na rozehřátém...
Maso, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a opečeme ze všech stran. ...
Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka. Jazyky vyjmeme,...
Rýži, kroupy, ovesné vločky a čočku namočíme do kojenecké vody na 10 hodin. Potom vše vložíme do tlakového hrnce a uvedeme do varu. Vzniklou pěnu...
Čočku namočíme přes noc do vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kousky. Do tlakového hrnce dáme kůži...
Maso a oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky. Fazolky očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme...