Grilování
Grilování je velmi oblíbená tepelná úprava různých druhů masa, drůbeže, ryb, mořských plodů, zeleniny i některého ovoce. Základní předpoklady pro chutná a také zdravá jídla, připravená na grilu, jsou kvalitní potraviny, ale také vhodná grilovací výbava.
Grilovat je možné mnoha způsoby a v této části najdete různé recepty na vynikající lahůdky. Jsou zde samozřejmě i recepty na marinády, omáčky a dipy, bez kterých se vlastně ani grilovat nedá...
Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě...
Cibuli nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Smícháme ji s polovinou lžíce oleje, osolíme a opepříme. Pořádně promícháme a grilujeme 4 minuty z...
Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí,...
Vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo rozmačkáme nebo nastrouháme. Smícháme je s ostatními přísadami a vytvarujeme placky, které grilujeme...
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na malé kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso střídavě napichujeme s cibulí a slaninou nakrájenou na plátky...
Houby očistíme, krátce opláchneme a osušíme. (Větší houby rozkrájíme na plátky). Potřeme je citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. ...
Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy. Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli...
Omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semen a uvnitř osolíme. Oloupaný česnek nakrájíme na kostičky, smícháme se strouhankou, nasekanými bylinkami,...
Cukety a lilky nakrájíme podélně na tenké plátky. Rajčata lehce nařízneme a na cedníku polijeme vroucí vodou, poté stáhneme slupky. Nasekáme na...
Z medu, citrónové šťávy, oleje, zázvoru a petrželky si připravíme marinádu, do které přes noc naložíme pokrájené kuřecí maso. Marinované maso...