Opékání na ohni
Opékat nad ohněm můžeme buřty, klobásy, kuřecí i jiné druhy masa, ryby... a i když to není právě nejzdravější tepelná úprava, je velmi oblíbená. Na ohni se ale dají připravovat i jídla v kotlíku - stačí vám k tomu trojnožka a samozřejmě kotlík.
V této části jsou recepty na přípravu mnoha jídel, která se dají připravit právě na ohni a budete příjemně překvapeni, kolik možností máte.
Dobře omyté a osušené brambory zabalíme do alobalu a pečeme zasypané žhavým uhlím a popelem 25 minut. Brambory vyjmeme a opatrně odstraníme alobal...
Lilky nakrájíme na plátky, potřeme olejem smíchaným s citronovou šťávou a špetkou oregana, prolisovaným česnekem a osolíme a opepříme. Lilky...
Omytého kapra částečně vykostíme, osušíme a nakrájíme na kousky. Opepříme je, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na...
Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky. Stejně nakrájíme i chléb a očištěná játra. Na grilovací jehly navlékneme střídavě houby, játra a...
Omyté kuře potřeme marinádou připravenou ze všech surovin kromě oleje. Necháme je marinovat několik hodin. Připravené kuře napíchneme na rožeň a...
Cibuli a česnek oloupeme, drobně nasekáme a dáme do velké pánve, kde už máme připravený olej. Pozor nic nesmažíme, jen hřejeme. Hned přidáme...
Všechno maso nakrájíme na plátky, které ještě rozřežeme na stejně velké čtverečky. Cibuli pokrájíme na silnější plátky a rozebereme na kroužky,...