Uzení

Udit se mohou různé druhy masa, ryby, klobásy, salám a také třeba sýry. Domácí uzeniny jsou samozřejmě mnohem lepší, než kupované - pokud je kupovat musíte, pak vybírejte opravdu pečlivě.

V této části najdete různé recepty na uzení a určitě si z nich vyberete. Zajímavý je například uzený salám z husí kůže, ale třeba i uzené kančí maso.

 

Seřadit
Nalezeno 10 receptů
Zobrazení

Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme. Připravené...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 500 min Počet komentářů k receptu1

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, hlavu a ocasní části odstraníme. Zbylou část kapra omyjeme, osušíme a zavěsíme do udírny na 2 hodiny. Potom maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 160 min

Očištěné a omyté jehněčí maso umeleme, slaninu nadrobno nakrájíme a uzené maso umeleme nebo jemně nasekáme. Promícháme, směs osolíme, okořeníme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

3,5 kg vepřového libového masa z plecka, 1,5 kg bůčku, 0,5 kg hovězího předního masa (např. z krku) omyjeme. Bůček pomeleme na masovém strojku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 765 min

Vepřový bok a kýtu nakrájíme na drobné kostičky a ty promícháme. Přibližně třetinu nakrájeného masa umeleme na masovém strojku. Hovězí maso také...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Tvrdý tvaroh nastrouháme, dobře promícháme se solí a vytvarujeme dva menší bochníčky. Dáme je do udírny a necháme velmi pozvolna vyudit. Takto...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Kančí maso s kostí(nejlépe žebra) odblaníme, omyjeme, osušíme, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Maso zavěsíme na hák a dáme do udírny cca...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 200 min

Vykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme. Maso potom uložíme do vhodné nádoby a necháme v chladu...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme. Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 580 min

Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin. Potom maso opláchneme a udíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist