Drůbeží

Grilování drůbeže je velmi oblíbené především vzhledem k mnoha různým chuťovým možnostem. Grilovat se mohou jak celé kusy, tak různé porce drůbeže. Na grilování se nejčastěji používají kuřecí nebo krůtí prsa, většinou jako plátky nebo steaky, případně špízy. Poměrně oblíbená jsou i stehna, paličky a křidélka. Grilovaná stehna zůstávají šťavnatá, protože je před vysušením chrání kůže a podkožní tuk, který se ale postupně vypeče. Prsa je vhodné před grilováním marinovat. Pokud grilujeme drůbež vcelku, je nejlepší použít otočný rošt. U kachen a hus je dobré propíchat kůži, aby přebytečný tuk mohl volně odkapávat.

Recepty na grilování drůbeže, které najdete v této časti, jsou vyzkoušené. V mnoha případech příjemně překvapeni jejich jednoduchostí a u všech pak vynikající konečnou chutí grilovaného drůbežího masa.

Seřadit
Nalezeno 89 receptů
Zobrazení

Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je a osolíme. Maso proložíme na plátky nakrájenou cibulí a necháme 2-3 hodiny odležet. Řízky obalujeme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Na špíz střídavě napichujeme kousky omytého masa, slaninu, žampiony, nakrájenou červenou papriku a cibuli. Vše osolíme, opepříme, okořeníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěná a omytá holoubata rozpůlíme a rozevřeme rukama tak, abychom rozlomili kostru. Rozmícháme tekuté máslo se solí a pepřem, přidáme nasekaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy. Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Připravíme si bylinkové máslo - do misky dáme sůl, máslo, hořčici, drobně pokrájenou petrželku, rozkrojené kapary a šťávu z jednoho citronu. Vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Křepelky omyjeme, osolíme a opeříme. Potřeme olejem a ihned dáme grilovat. Grilujeme 10 minut ze spodní strany a poté 5 minut z vrchní. Teplé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Maso osolíme, opepříme a necháme na grilovací pánvi osmažit cca 3 minuty z každé strany. Celer očistíme a uvaříme doměkka, osolíme a rozmixujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do pekáče vložíme očištěné plátky masa. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme olej, vinný ocet, víno, cukr, drobně posekanou petrželku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist