Houby

Houby na grilování by měly být tužší a s malým obsahem vody. Nejvhodnější jsou žampiony, pravé hřiby a případně i holubinky. Před grilováním je potřeba houby důkladně očistit a protože se grilují pouze kloboučky, přibližně 1 centimetr pod nimi se odříznou nohy. Houby se na grilu potírají ochuceným ideálně olivovým, olejem, nejvhodnější přísada do něj je tymián, rozmarýn nebo česnek. Sůl se do oleje nepoužívá, houby se solí až po ugrilování. Grilované houby je také možné potírat marinádou, ale ta by měla být jemná, aby zůstala zachována houbová chuť a vůně. Recepty na grilování hub v různých variantách najdete právě zde a určitě budete příjemně překvapeni nejen jednoduchostí přípravy, ale i konečnou chutí.

Seřadit
Nalezeno 24 receptů
Zobrazení

Vyzrálý sýr s bílou plísní na povrchu,rozmačkáme, smícháme s máslem, přidáme cibuli nasekanou nadrobno, sůl, koření a tolik piva aby jsme získali...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Rozpálíme olej a cca 3min na něm osmahneme nastrouhanou cibuli. Přidáme mletý zázvor a smažíme další 2min. Poté vmícháme všechny ostatní přísady...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. Přidáme jehněčí maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Vejce rozklepneme do mixéru a trochu rozšleháme. Osolíme a za stálého mixování přiléváme olej, až směs zhoustne. Ochutíme citrónovou šťávou a dle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Lučinu rozšleháme s olejem, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru. Když je majonéza příliš hustá žředíme jí mlékem. Dle použití...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Vejce uvaříme na tvrdo, vyjmeme žloutky prolisujeme, osolíme a za stálého míchání do nich přikapáváme olej. Přidáme prolisovaný česnek, víno,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Smetanu důkladně rozmícháme s kečupem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, pepř, sůl, cukr, citrónovou šťávu, drobně nasekanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Žemle oloupeme, nakrájíme, vložíme do misky, zalijeme horkým vývarem a necháme asi 1/4 hodiny stát. Potom je trochu vymačkáme, prolisujeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Oba druhy hořčice, pivo, med a nadrcený pepř promícháme. Do marinády nakládáme různé druhy vepřového masa asi 4-6 hodin před grilováním.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Oloupaný česnek prolisujeme a v misce smícháme s kečupem, balsamicem, limetkovou šťávou, mletou paprikou, cayenským pepřem, medem, cukrem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme, potřeme marinádou a necháme 12 hodin v chladu odležet. Potom porce kuřete zakapeme olejem a na pekáči v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Všechny přísady vložíme do mixeru a rozmixujeme na polotekutou pastu. Očištěné ryby urovnáme na velký talíř, střídavě hlavou a ocasem proti sobě,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Nejdříve si připravíme marinádu. Dáme vařit 7,5 dl vody, do které přidáme 1,5 dl vinného octa, 80 g cukru, 15 zrnek pepře, 60 g soli, 1 bobkový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou. Marinádu si uvaříme předem: Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky. Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté cuketky podélně nakrájíme na plátky, obalíme v hladké mouce a v pánvi osmažíme z každé strany dozlatova na olivovém oleji. Z pánve je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do hrnce nalijeme 2 dl bílého vína, 2 dl vody, 2 dl olivového oleje, přidáme šťávu z 1 citronu, bobkový list, 5 zrnek pepře a sůl podle chuti. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Koriandr nasekáme a zázvor nakrájíme na plátky. Všechny ingredience smícháme a do směsi vložíme rybu. Necháme odležet 30 minut, ale ne v chladničce.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Smícháme všechny přísady, přelijeme maso a necháme marinovat nejdéle 2 dny. Nakládáme-li více než 750 g masa, použijeme větší množství podmáslí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist