Houby
Houby na grilování by měly být tužší a s malým obsahem vody. Nejvhodnější jsou žampiony, pravé hřiby a případně i holubinky. Před grilováním je potřeba houby důkladně očistit a protože se grilují pouze kloboučky, přibližně 1 centimetr pod nimi se odříznou nohy. Houby se na grilu potírají ochuceným ideálně olivovým, olejem, nejvhodnější přísada do něj je tymián, rozmarýn nebo česnek. Sůl se do oleje nepoužívá, houby se solí až po ugrilování. Grilované houby je také možné potírat marinádou, ale ta by měla být jemná, aby zůstala zachována houbová chuť a vůně. Recepty na grilování hub v různých variantách najdete právě zde a určitě budete příjemně překvapeni nejen jednoduchostí přípravy, ale i konečnou chutí.
Houby očistíme, krátce opláchneme a osušíme. (Větší houby rozkrájíme na plátky). Potřeme je citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. ...
Všechnu mouku dáme do mísy. Uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme vejce a mléko a hněteme dohladka. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a...
Na špíz střídavě napichujeme kousky omytého masa, slaninu, žampiony, nakrájenou červenou papriku a cibuli. Vše osolíme, opepříme, okořeníme...
Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny...
Kloboučky větších bedel (nebo i jiných hub) rozložíme na alobal potřený olejem. Houby osolíme, okmínujeme a pokapeme olejem. Okraje alobalu dobře...
Žampiony očistíme, kloboučky sloupneme a nožky vykrojíme a jemně nakrájíme. Na oleji je krátce osmahneme, přidáme k mletému masu a promícháme se...
Omyté maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a rozkrájíme na čtverečky. Párek pokrájíme na kousky, očištěné žampiony na silnější plátky, slaninu...
Omyté maso jemně umeleme, přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř, koriandr a mletou papriku. Vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme 18 malých...
Očištěné houby nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do velké nízké mísy. Smícháme olej, sójovou omáčku, pepř,...
Máslo smícháme (20 g odložíme na vymazání alobalu) se 6 lžícemi hořčice, osolíme a opepříme. Omyté jehněčí maso umeleme a promícháme s minerálkou,...
Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, banány oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata omyjeme a žampiony...
Rozpuštěné máslo smícháme s olejem, citronovou šťávou, česnekem utřeným se solí a s kořením. Očištěné kloboučky větších hřibů ve směsi namáčíme a...
Dva stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s trochou oleje, octa, nasekanými bylinkami a kořením. Zeleninu očistíme, cukety a lilek...
Očištěné kloboučky žampionů osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou. Na povrchu je potřeme olejem. Očištěnou papriku spolu se sýrem...
Nejprve veškeré suroviny nakrájíme na větší kousky. Nakrájené suroviny postupně napichujeme na jehly. Hotové špízy osolíme a opepříme. Grilujeme za...
Připravíme omytou hlívu ústřičnou, omytá rajčata a krevety a grilovací jehly. Připravíme směs bylinek, kterou budeme ražniči potírat. Do misky...
Bagetu na šikmo nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a po obou stranách je potřeme olejem. Urovnáme na plech a pečeme asi 10 minut ve středně vyhřáté...
V míse smícháme mleté maso, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, majoránku, vejce, mléko a strouhanku. Na pánvi na tuku lehce opečeme cibuli s...
Omytou cuketu nakrájíme na 8 špalíčků, očištěné papriky na pruhy a oloupanou cibuli na dílky, rajčátka omyjeme. Zeleninu a očištěné malé žampiony...
Houby, slaninu, cibuli a papriky nakrájíme na větší kusy. Špejle pomažeme olejem a střídavě na ně napichujeme nakrájené suroviny. Když máme špíz...
Maso očistíme a pokrájíme na menší kousky, přimícháme jednu pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Necháme marinovat 60 minut. Slaninu...
Cibuli, rajčata a žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu stočíme do ruliček. Vše napícháme střídavě na špízovací jehly....
Hlavičky hříbků a žampionů (v průměru 5–7 cm) očistíme, omyjeme. Dáme je do mísy, posypeme pepřem, solí (1 lžička), pokapeme extra olivovým olejem...
Z očištěných žampionů odkrojíme nohy, žampiony rozpůlíme, klobásy po obvodu několikrát propícháme. Víno svaříme s vodou, necháme zchladnout a do...
Houby očistíme a odkrojíme nožky. Česnek prolisujeme. Rošt potřeme olejem. V misce umícháme česnek s olejem, citronovou šťávou, sůl a pepř. Do...