Hovězí
Hovězí maso se nejčastěji griluje nakrájené na různé plátky – steaky, chutná jsou i žebra a velmi často se v nejrůznějších podobách griluje i mleté maso.
Na hovězí steak na grilu se mohou použít se dají všechny druhy hovězího, které je možné připravovat na pánvi jako minutky – kotlety, steaky, bifteky. Maso na steaky by mělo být vždy mírně odleželé a nemělo by mít bělavé tukové žilky.
Hovězí žebra na grilu jsou žebra křehká, šťavnatá ale ne tučná. Žebra je dobré před grilováním dobře okořenit a případně i marinovat. Grilují se uprostřed roštu, ale dál od přímého ohně, pro charakteristickou vůni nevadí více kouře. Dobře propečené maso se snadno odděluje od kostí, jednotlivé části se od sebe odtrhávají vidličkou nebo i prsty.
Na grilované hamburgery je nejlepší mleté maso z plecka nebo podplečí, nejlepší, a samozřejmě také nejdražší, jsou hamburgery ze svíčkové. Aby byl hamburger opravdu šťavnatý můžeme zajisti tak, že v silnější placičce mletého masa uděláme uprostřed malý důlek, do kterého vložíme kousek bylinkového másla. Maso pak kolem másla uzavřeme a pouze ho osolíme a opepříme.
Podívejte se na nejlepší recepty na grilování hovězího masa a vyberte si podle vaší chuti.
Z omyté cukety odkrojíme konce a celou nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a špetkou tymiánu. ...
Smícháme maso, přidáme worcester, sůl a pepř. Navlhčenýma rukama tvarujeme hamburgery a dáváme je na gril. Grilujeme asi 15 minut. Před...
Umleté maso osolíme, okořeníme, smícháme s vejcem, česnekem, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou. Dle potřeby přidáme strouhanku a dobře...
Aby se biftek rovnoměrně propekl a zachoval tvar ovážeme ve střední výšce kolem každého nit. Maso potřeme olejem, ochutíme pepřem a pečeme na...
Maso osolíme, rozdělíme na 4 porce a upravíme do tvaru karbanátků. Opečeme na grilu nebo na teflonové pánvi cca 12min pro propečený, 8min medium...
Z několika větviček rozmarýnu a tymiánu stáhneme jehličky a společně s oloupaným česnekem a lžící oleje rozmixujeme na jemnou pastu. Zbytek bylinek...
Omyté bifteky lehce naklepeme nožem a zakulatíme. Urovnáme je do nádoby, zalijeme trochou mléka a necháme odležet. Potom maso osolíme a nasucho...
Párky podélně nařízneme tak, aby na koncích držely spolu. Do zářezu vložíme sýr okořeněný cayenským pepřem, párky obalíme dlouhým plátkem slaniny...
Omyté maso odblaníme, zbavíme tuku a naložíme na několik hodin do marinády. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, zázvoru a...
Mleté maso promícháme s jemně nakrájenou cibulí. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs namačkáme na grilovací...