Hovězí
Hovězí maso se nejčastěji griluje nakrájené na různé plátky – steaky, chutná jsou i žebra a velmi často se v nejrůznějších podobách griluje i mleté maso.
Na hovězí steak na grilu se mohou použít se dají všechny druhy hovězího, které je možné připravovat na pánvi jako minutky – kotlety, steaky, bifteky. Maso na steaky by mělo být vždy mírně odleželé a nemělo by mít bělavé tukové žilky.
Hovězí žebra na grilu jsou žebra křehká, šťavnatá ale ne tučná. Žebra je dobré před grilováním dobře okořenit a případně i marinovat. Grilují se uprostřed roštu, ale dál od přímého ohně, pro charakteristickou vůni nevadí více kouře. Dobře propečené maso se snadno odděluje od kostí, jednotlivé části se od sebe odtrhávají vidličkou nebo i prsty.
Na grilované hamburgery je nejlepší mleté maso z plecka nebo podplečí, nejlepší, a samozřejmě také nejdražší, jsou hamburgery ze svíčkové. Aby byl hamburger opravdu šťavnatý můžeme zajisti tak, že v silnější placičce mletého masa uděláme uprostřed malý důlek, do kterého vložíme kousek bylinkového másla. Maso pak kolem másla uzavřeme a pouze ho osolíme a opepříme.
Podívejte se na nejlepší recepty na grilování hovězího masa a vyberte si podle vaší chuti.
Z omyté cukety odkrojíme konce a celou nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a špetkou tymiánu. ...
Smícháme maso, přidáme worcester, sůl a pepř. Navlhčenýma rukama tvarujeme hamburgery a dáváme je na gril. Grilujeme asi 15 minut. Před...
Umleté maso osolíme, okořeníme, smícháme s vejcem, česnekem, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou. Dle potřeby přidáme strouhanku a dobře...
Aby se biftek rovnoměrně propekl a zachoval tvar ovážeme ve střední výšce kolem každého nit. Maso potřeme olejem, ochutíme pepřem a pečeme na...
Maso osolíme, rozdělíme na 4 porce a upravíme do tvaru karbanátků. Opečeme na grilu nebo na teflonové pánvi cca 12min pro propečený, 8min medium...
Z několika větviček rozmarýnu a tymiánu stáhneme jehličky a společně s oloupaným česnekem a lžící oleje rozmixujeme na jemnou pastu. Zbytek bylinek...
Omyté bifteky lehce naklepeme nožem a zakulatíme. Urovnáme je do nádoby, zalijeme trochou mléka a necháme odležet. Potom maso osolíme a nasucho...
Párky podélně nařízneme tak, aby na koncích držely spolu. Do zářezu vložíme sýr okořeněný cayenským pepřem, párky obalíme dlouhým plátkem slaniny...
Omyté maso odblaníme, zbavíme tuku a naložíme na několik hodin do marinády. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, zázvoru a...
Mleté maso promícháme s jemně nakrájenou cibulí. Přidáme nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs namačkáme na grilovací...
Hovězí svíčkovou omyjeme a nakrájíme na vysoké bifteky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Bifteky grilujeme po každé straně asi 4 minuty,...
Veku navlhčíme vodou a vymačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Mleté maso prohněteme s vekou, cibulí a vejcem. Osolíme, opepříme,...
Žemli přelijeme pivem a necháme ji rozmočit. Oloupaná rajčata zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek najemno...
Oloupanou cibuli, okurku, kapary a sardelové řezy nadrobno nasekáme. Žloutek rozšleháme s hořčicí, po kapkách zašleháme olej, přidáme citronovou...
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme najemno. Z citrónu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z petrželky, cibule, koření,...
Telecí párky podélně nařízneme, ale nedokrojíme. Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky omyjeme a nasekáme. Smícháme je s česnekem a olivovým olejem...
Mleté maso promícháme s jednou oloupanou, jemně nakrájenou cibulí, solamylem, hladkou moukou, vejcem, grilovacím kořením, solí a pepřem. Z masové...
Do mletého masa přidáme jemně nasekanou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, koření a sůl. Z hotové směsi tvarujeme kuličky, které potřeme...
Mleté maso smícháme s navlhčenou žemlí, nadrobno nakrájenou cibulí, kmínem, pepřem a solí. Dobře prohněteme a necháme v chladu půl hodiny odležet. ...
Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a opepříme. Roštěnky potřeme olejem, vložíme do mísy a necháme asi 1 hodinu...
Očištěné a omyté maso a játra nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme - hovězí maso nadrceným pepřem, vepřovou panenku nasekanými bylinkami a...
Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny...
Pomleté hovězí maso dáme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, oregano, olej a vše dobře prohněteme. Maso necháme na chladném místě odležet 1 hodinu....
V míse smícháme oregano, kečup, sojovou omáčku, grilovací koření a povidla. Do vzniklé marinády zamícháme na kousky nakrájené maso a švestky a...
V míse smícháme sojovou omáčku, sůl, pepř, vejce, majoránku, vegetu, kmín, nasekaný česnek, maggi a olej. K vzniklé směsi přimícháme naklepané...
Vepřové, hovězí, skopové a drůbeží maso nakrájíme na kostky. V míse smícháme olej, papriku, pepř, sůl, petrželku a bazalku. Do směsi přidáme...
V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, majoránku, vejce, mléko, sýr a strouhanku. Ze vzniklé...
V míse smícháme mleté maso, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, majoránku, vejce, mléko a strouhanku. Na pánvi na tuku lehce opečeme cibuli s...
V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, majoránku, vejce, mléko, strouhanku, malé kousky oliv a...
Hovězí maso lehce naklepeme, potřeme bylinkovým máslem, posypeme pepřem, solí a mátou. Necháme na 2 hodiny v chladničce. Poté maso z obou stran...
Maso lehce naklepeme a nakrájíme na kostky, vložíme do misky a posypeme solí, pepřem a utřeným česnekem, vlijeme olej. Hotovou směs necháme 3...
Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou...
Cibuli a zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky. Přidáme bylinky a vše přendáme do zapékací mísy. Maso omyjeme a očistíme, maso rozložíme...
Cibuli a papriky pokrájíme na větší kousky. Šalotku nakrájíme na drobné kousky. Maso, olej, zeleninu a bylinky smícháme dohromady, mísu zakryjeme...
Maso necháme ohřát 30 minut při pokojové teplotě. Osolíme, opepříme a okořeníme. Grilujeme 5 minut z každé strany, poté ihned servírujeme.
Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv....
Maso omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Salát omyjeme a natrháme na menší kusy. Petržel omyjeme a nasekáme na jemno. Česnek...
Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a...
Mleté maso dáme do misky, přidáme oloupaný a drobně nasekaný česnek, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přisypeme nakrájená sušená rajčata a...
Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti...