Jehněčí

Jehněčí maso na grilu má vynikající chuť, musí se ale předem dobře marinovat s výraznými bylinkami a kořením. Nejčastěji se používá majoránka, tymián nebo oregano, bobkový list a jalovec. Marinuje se i v červeném víně, do kterého se nakládá na 12 až 24 hodin.

Na kvalitu jehněčího masa má velký vliv způsob chovu a také stáří zvířat. Nejchutnější je maso jehňat ve věku do 6 měsíců, má jemnou chuť, světle růžovou barvu a čistě bílý tuk. Maso starších zvířat je tmavší a chuťově výraznější.

Zde najdete různé recepty, podle kterých si připravíte z jehněčího masa opravdu jedinečné grilované lahůdky.

Seřadit
Nalezeno 48 receptů
Zobrazení

Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min Počet komentářů k receptu1

Smícháme olej a oregáno, maso nakrájíme na kostky a necháme ve směsi minimálně 20 minut marinovat. Osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky. Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. Přidáme jehněčí maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu. Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 210 min

Připravíme marinádu. Ve velké nekovové misce smícháme jogurt, česnek, cibuli, olej, citrónovou šťávu, mátu, pepř a sůl. Přidáme nakrájené maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 32 min

4 lžíce červeného vína, olej, rozmarýn, pepř a citrónovou šťávu smícháme v nekovové míse. Přidáme nakrájené jehněčí maso, promícháme a zakryjeme. 2...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Smícháme rozmarýn, tymián, česnek, olej, ocet a citrónovou šťávu ve skleněné misce a připravíme marinádu. Přidáme jehněčí kotlety, namočíme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Na kousky nakrájíme jehněčí kýtu a odstraníme tuk. Veškeré suroviny na marinádu smícháme, přidáme maso a 2 hodiny v lednici marinujeme. Cibuli...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 160 min

Na větvičkách rozmarýnu ponecháme listy pouze na jednom konci, zbytek otrháme. Druhý konec nožem zašpičatíme. Vykostěné kotlety těsně u kosti...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme. Necháme asi 2-3 hodiny odležet. Potom maso napichujeme střídavě s nakrájenou cibulí na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Máslo smícháme (20 g odložíme na vymazání alobalu) se 6 lžícemi hořčice, osolíme a opepříme. Omyté jehněčí maso umeleme a promícháme s minerálkou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté maso nakrájíme na kostky, ze 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic oleje, tymiánu, rozmarýnu a soli ušleháme marinádu. Pokapeme jí kostky masa,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupaný, rozmačkaný česnek vložíme spolu se solí a lístky bazalky do misky. Po troškách přiléváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémovitá...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné a omyté maso nakrájíme na steaky. Ze zbylých surovin umícháme pastu, kterou maso po obou stranách potřeme. Necháme několik hodin odstát. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Z oleje, citronové šťávy, oloupané, jemně nakrájené cibule, špetky oregana a pepře umícháme marinádu. Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist