Marinády

Marinování dodává masu, drůbeži, rybám, ale i zelenině nebo sýrům lepší chuť a také křehkost. Slovo marinování pochází z francouzského „marinade“ a Francouzi jsou v této úpravě opravdoví mistři. Různé recepty na marinády na grilování najdete právě v této části.

Tekuté marinády na maso jsou velmi jemné a málo kořeněné nebo naopak s chutí ostřejší až velmi ostrou. Jemné marinády maso především zkřehčí, to je pak rychleji připravené a navíc skutečně měkké. Ostřejší marinády podle v nich použitých ingrediencí především zvýrazňují chuť masa.

Seřadit
Nalezeno 45 receptů
Zobrazení

Vyzrálý sýr s bílou plísní na povrchu,rozmačkáme, smícháme s máslem, přidáme cibuli nasekanou nadrobno, sůl, koření a tolik piva aby jsme získali...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Rozpálíme olej a cca 3min na něm osmahneme nastrouhanou cibuli. Přidáme mletý zázvor a smažíme další 2min. Poté vmícháme všechny ostatní přísady...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. Přidáme jehněčí maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Vejce rozklepneme do mixéru a trochu rozšleháme. Osolíme a za stálého mixování přiléváme olej, až směs zhoustne. Ochutíme citrónovou šťávou a dle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Lučinu rozšleháme s olejem, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru. Když je majonéza příliš hustá žředíme jí mlékem. Dle použití...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Vejce uvaříme na tvrdo, vyjmeme žloutky prolisujeme, osolíme a za stálého míchání do nich přikapáváme olej. Přidáme prolisovaný česnek, víno,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Smetanu důkladně rozmícháme s kečupem, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, pepř, sůl, cukr, citrónovou šťávu, drobně nasekanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Žemle oloupeme, nakrájíme, vložíme do misky, zalijeme horkým vývarem a necháme asi 1/4 hodiny stát. Potom je trochu vymačkáme, prolisujeme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Oba druhy hořčice, pivo, med a nadrcený pepř promícháme. Do marinády nakládáme různé druhy vepřového masa asi 4-6 hodin před grilováním.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Oloupaný česnek prolisujeme a v misce smícháme s kečupem, balsamicem, limetkovou šťávou, mletou paprikou, cayenským pepřem, medem, cukrem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme, potřeme marinádou a necháme 12 hodin v chladu odležet. Potom porce kuřete zakapeme olejem a na pekáči v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Všechny přísady vložíme do mixeru a rozmixujeme na polotekutou pastu. Očištěné ryby urovnáme na velký talíř, střídavě hlavou a ocasem proti sobě,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Nejdříve si připravíme marinádu. Dáme vařit 7,5 dl vody, do které přidáme 1,5 dl vinného octa, 80 g cukru, 15 zrnek pepře, 60 g soli, 1 bobkový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 95 min

Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou. Marinádu si uvaříme předem: Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky. Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté cuketky podélně nakrájíme na plátky, obalíme v hladké mouce a v pánvi osmažíme z každé strany dozlatova na olivovém oleji. Z pánve je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do hrnce nalijeme 2 dl bílého vína, 2 dl vody, 2 dl olivového oleje, přidáme šťávu z 1 citronu, bobkový list, 5 zrnek pepře a sůl podle chuti. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Koriandr nasekáme a zázvor nakrájíme na plátky. Všechny ingredience smícháme a do směsi vložíme rybu. Necháme odležet 30 minut, ale ne v chladničce.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Smícháme všechny přísady, přelijeme maso a necháme marinovat nejdéle 2 dny. Nakládáme-li více než 750 g masa, použijeme větší množství podmáslí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Všechny přísady svaříme a necháme vychladnout. Jeden kg hovězího masa marinujeme ve směsi asi 24 hodin. Marinádu scedíme a poté ji použijeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Červené víno a ocet svaříme s 500 ml vody. Do této směsi vmícháme všechny přísady a necháme ji vychladnout. Marinádou přelijeme 1 kg vepřového nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Med s cukrem rozmícháme ve 2 lžících vody a smícháme jej se zbývajícími přísadami. Marinádou potřeme 1 kg kotlet, steaků nebo žebírek a zakryté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do misky nasypeme práškovou hořčici, sůl, cukr a mletý bílý pepř. Za stálého míchání přikapáváme olej, až utvoříme kašičku. Přilijeme kvalitní ocet...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Nejprve nakrájíme na co nejmenší kousky cibuli a cukety. Na pánvi dozlatova zpěníme cibuli, přimícháme cuketu, zázvor, papriku, sójovou omáčku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Česnek utřeme se solí, tymián a rozmarýn jemně nasekáme. V misce smícháme česnek s kořením, sojovou omáčkou, kečupem a pivem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 8 min

Česnek utřeme se solí a v míse smícháme s paprikou, kari kořením, pepřem, zázvorem, hořčicí, olejem, citronovou šťávou a pivem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 8 min

Zázvor a česnek oloupeme. Česnek utřeme a zázvor nastrouháme na jemném struhadle. Všechny suroviny v misce dobře promícháme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do hořčice vmícháme chilli koření, dobře prošleháme. Postupně vmícháme med. Vše rozmícháme do hladké kaše a nakonec doředíme vínem.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Česnek oloupeme a utřeme. Všechny suroviny smícháme v misce dohladka.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Cibuli a česnek oloupeme, jemně nasekáme a dáme do misky, kam vlijeme pivo, olej, přidáme drobně nakrájenou feferonku, nasekaný rozmarýn a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Cibuli, mrkev a petržel rozemeleme, smícháme s nasekanou petrželkou a všemi ostatními ingrediencemi, v malém množství vody povaříme. Necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Česnek oloupeme a prolisujeme. V míse metlou důkladně smícháme olej, bílé víno a prolisovaný česnek, podle chuti přidáme citronovu šťávu, bazalku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, zázvor nastrouháme na jemno. Do hrnce nalijeme vodu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Připravíme marinádu: očistíme česnek, nadrobno posekáme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry, rozdrcenou chilli papričku ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do poloviny černých oliv bez pecek vložíme kapary a do druhé poloviny vložíme velké omyté hrozinky. Připravíme marinádu: očistíme česnek,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Do mixeru vložíme nakrájený koriandr, nasekané stroužky česneku, kmín, mletou papriku, cayenský pepř, olivový olej, sůl a přilijeme studenou vodu....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Šalotky omyjeme, nasekáme na jemno, česnek oloupeme, prolisujeme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Řapíkatý celer očistíme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme kuřecí stehna, mísu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist