Maso - ostatní

Recepty na grilování masa najdete v této části. Jsou vyzkoušené a vaše grilování podle nich bude dokonalé.

Konečný výsledek grilování je závislý na kvalitě masa, jeho přípravě a samozřejmě také tepelné úpravě na grilu. Nákup, porcování i marinování masa je stejně důležité, jako vlastní způsob úpravy a doba, kterou maso grilujeme.

Na grilování se nehodí maso, které obsahuje mnoho vody, protože při grilování se podstatně zmenší a není ani chuťově ideální. Vhodné není ani maso prorostlé nebo s tučnými okraji, ale ani maso příliš libové, které rychle vysychá.

Pro grilování jsou nejvíce vhodné plátky masa s jemným tukovým mramorováním, ideální tloušťka je 1,5 centimetru. Maso by samozřejmě mělo být čerstvé. Nic nepokazíte ani tím, když si maso necháte odborně naporcovat přímo v prodejně – nejen že ušetříte čas, ale máte jistotu, že je naporcované tak, jak má správně být.

Seřadit
Nalezeno 11 receptů
Zobrazení

V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, citrónovou šťávu, vejce, mléko a strouhanku. Ze vzniklé...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 23 min Počet komentářů k receptu1

Očištěná a osolená holoubata nejdříve grilujeme nasucho asi 5 minut. Všechny ostatní přísady (hořčici, chilli, kmín, worcester, zázvor, česnek)...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na oleji osmažíme cibuli, přidáme cukr a zkaramelizujeme. Smícháme maso, strouhanku, worchester, sůl, pepř a uděláme čtyři koule, které...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Z nastrouhané cibule, oleje, pepře a soli si připravíme marinádu, do které dáme na kostičky nakrájené maso. Necháme v chladu odležet přes noc. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Kvalitní hovězí, vepřové a skopové maso umyjeme, odblaníme, osušíme, pokrájíme na kusy a umeleme. Maso vložíme do mísy a dobře promícháme s pepřem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, majoránku, vejce, mléko a strouhanku. Ze vzniklé hmoty...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a 1 zpěníme dorůžova na 1 lžíci sádla. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 33 min

Telecí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme nadrobno. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V misce promícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, pepř a olej. Kotlety o síle asi 2 cm očistíme a po obou stranách potřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Špekáčky nakrojíme jen na jedné straně do tvaru hvězdičky. Rozložíme je na mřížku grilu potřenou olejem a grilujeme 5-6 minut. Když se špekáčky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 16 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist