Maso
Recepty na grilování masa najdete v této části. Jsou vyzkoušené a vaše grilování podle nich bude dokonalé.
Konečný výsledek grilování je závislý na kvalitě masa, jeho přípravě a samozřejmě také tepelné úpravě na grilu. Nákup, porcování i marinování masa je stejně důležité, jako vlastní způsob úpravy a doba, kterou maso grilujeme.
Na grilování se nehodí maso, které obsahuje mnoho vody, protože při grilování se podstatně zmenší a není ani chuťově ideální. Vhodné není ani maso prorostlé nebo s tučnými okraji, ale ani maso příliš libové, které rychle vysychá.
Pro grilování jsou nejvíce vhodné plátky masa s jemným tukovým mramorováním, ideální tloušťka je 1,5 centimetru. Maso by samozřejmě mělo být čerstvé. Nic nepokazíte ani tím, když si maso necháte odborně naporcovat přímo v prodejně – nejen že ušetříte čas, ale máte jistotu, že je naporcované tak, jak má správně být.
Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě...
Cuketu nastrouháme, smícháme s polovinou lžičky soli a necháme 5 minut odstát. Pak vymačkáme veškerou přebytečnou vodu. Cukety smícháme s mletými...
Omytá krůtí prsa nakrájíme na 4 řízky, podélně je rozpůlíme. Majoránku nadrobno nasekáme, smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, vínem hořčicí,...
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na malé kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso střídavě napichujeme s cibulí a slaninou nakrájenou na plátky...
Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy. Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli...
Z medu, citrónové šťávy, oleje, zázvoru a petrželky si připravíme marinádu, do které přes noc naložíme pokrájené kuřecí maso. Marinované maso...
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na plátky nakrájíme špek, papriku, cibuli a na proužky žampiony. Kousky masa a zeleniny postupně...
Z omyté cukety odkrojíme konce a celou nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a špetkou tymiánu. ...
V míse smícháme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, papriku, citrónovou šťávu, vejce, mléko a strouhanku. Ze vzniklé...
Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s...
V míse smícháme sojovou omáčku, olej, sůl, nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, kari, pepř a kmín. Vepřové maso naklepeme a vmícháme do...
Kuřata očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Mírně je osolíme na povrchu i uvnitř, poprášíme paprikou a potřeme olejem. Necháme je v chladnu...
Smícháme maso, přidáme worcester, sůl a pepř. Navlhčenýma rukama tvarujeme hamburgery a dáváme je na gril. Grilujeme asi 15 minut. Před...
Omytá krůtí prsa nakrájíme na plátky a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a připravíme medovou zálivku. Olivový olej smícháme s medem a...
Kuřecí prsíčka podélně rozkrojíme, vložíme do nich plátek šunky a 2-3 lístky šalvěje. Obě poloviny přitiskneme k sobě, upevníme párátky, osolíme,...
Smícháme olej a oregáno, maso nakrájíme na kostky a necháme ve směsi minimálně 20 minut marinovat. Osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na...
Olivový olej, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, sůl a pepř smícháme a krevety do směsi naložíme minimálně na 20 minut. ...
Sojovou omáčku, saké a cukr smícháme. Ve směsi marinujeme kuřecí prsa pokrájená na kousky. Napichujeme je střídavě s dílky jarní cibulky na jehly...
Umleté maso osolíme, okořeníme, smícháme s vejcem, česnekem, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou. Dle potřeby přidáme strouhanku a dobře...
Nastrouháme okurku, smícháme s utřeným česnekem a nasekaným koprem. Přidáme tvaroh, jogurt, majonézu a promícháme. Osolíme, opepříme a dáme do...
Rozřízneme podélně oloupané špekáčky. Mezi půlky vložíme plátek sýra, který obalíme v pálivé paprice a přidáme dvě kolečka cibule. Přitiskneme...
Nařízneme v chlebu 2cm krajíčky, které nedořízneme. Každý zářez potřeme osoleným máslem, ve kterém jsme rozmíchali 4 stroužky česneku. Do...
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. V míse je promícháme s nastrouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, mletým chilli, kurkumou, solí, jogurtem...
Panenku nakrájíme na kousky a v míse promícháme s olejem, vínem, sušeným oreganem, kůrou a šťávou z citronů, prolisovaným česnekem a pepřem. ...
Kuřecí stehna rozřízneme každé na 6 kousků. Napíchneme na špejle. Smícháme sušený estragon, hořčici, ocet, papriku, cukr a pepř. Směsí přelijeme...
Marinádu smícháme z prolisovaného česneku, medu, hořčice, sójové omáčky, citronové šťávy a pepře. Kuřecí stehna nastřihneme, obalíme ze všech stran...
Na marinádu smícháme sójovou omáčku, sherry a med. Vložíme křídla a důkladně ze všech stran obalíme. Zakryjeme a necháme odležet 2hodiny v lednici....
Kuřecí prsa omyjeme a uděláme nožem několi zářezů. Smícháme prolisovaný česnek, provensálské koření, pepř, hořčici, olej, balsamico ocet, vložíme...
Každý plátek kuřecího masa rozřízneme podélně na 3 proužky. Připravíme marinádu. Smícháme prolisovaný česnek, pepř, citronovou šťávu a olej....
Kuřecí prsa omyjeme a několikrát nařízneme. Smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, cukr, pražená sezamová semínka, olej z pražených...
Nejprve uděláme zářezy po obou stranách ryb ve vzdálenosti asi 5cm. Břišní dutinu každé makrely vymažeme lžičkou charmouly a grilujeme cca 5min z...
Sardinky vložíme do grilovací mřížky a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím asi 3min po každé straně. Na povrchu masa musí vzniknout...
Aby se biftek rovnoměrně propekl a zachoval tvar ovážeme ve střední výšce kolem každého nit. Maso potřeme olejem, ochutíme pepřem a pečeme na...
Do mixéru vložíme česnek, celý pepř, sušený tymián, rozdrcené chilli papričky, ocet a olej a suroviny rozmixujeme na hrubou kaši. Z kotlet...
Nejprve připravíme marinádu. Do mixéru nebo do hmoždíře vložíme česnek, rozmarýn, pepř, chilli, zrnka fenyklu, citronovou šťávu a olej a...
Nejprve smícháme sezamová semínka, sezamový olej, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložíme vyloupané krevety a důkladně je...
Zapálíme a rozehřejeme venkovní gril. V míse smícháme olej, drcený česnek, osolíme a opepříme a do směsi naložíme mořské plody. Poté je rozložíme...
Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle...
Mušle důkladně omyjeme a použijeme pouze pevně uzavřené. Alobal přehneme napůl, do středu fólie rozložíme mušle, rohy alobalu přehneme přes střed a...
Filé z mečouna potřeme z obou stran olivovým olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Poté...
Celé uvařené humry grilujeme na venkovním grilu nad středně rozpáleným uhlím cca 5min po každé straně, dokud nejsou na dotyk horcí. Poté...
Nejprve připravíme marinádu. Smícháme prolisovaný česnek, mleté chilli, sušené oregano, sušený tymián, mletý koriandr, mletý kmín, pepř, skořici,...
Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté...
Kachní prsíčka nařízneme tak, že ostrým nožem uděláme do kůže úhlopříčné rovnoběžné zářezy ve vzdálenosti cca 1cm. Do mělké mísy nalijeme 5 lžic...
Z pomerančů vylisujeme šťávu. Na omáčku smícháme 2lžíce šťávy s medem. Zbytek šťávy nalijeme do mísy, vložíme naříznutá kachní prsa kůží nahoru,...
Do mísy dáme kuřecí maso, strouhanku a najemno nastrouhanou cibuli. Poté co strouhanka nasákne šťávu z cibule přidáme sůl, najemno nasekanou...
Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky. Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky. ...
Vložíme do mísy suroviny na marinádu a promícháme - česnek, jogurt, olej, kmín, koriandr, papriku sladkou, citr.šťávu, pepř. Přidáme jehněčí maso...
Omyté porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom porce potřeme olejem a pečeme na roštu asi 6 minut na každé...
Maso osolíme, rozdělíme na 4 porce a upravíme do tvaru karbanátků. Opečeme na grilu nebo na teflonové pánvi cca 12min pro propečený, 8min medium...