Mořské plody
Mořské plody na grilu jsou velmi chutným zpestřením běžného grilování. Mořské plody jsou navíc velmi zdravé, protože obsahují minimální množství tuku, mají vysoký obsah minerálů a organismu prospěšných nenasycených mastných kyselin. Příprava mořských plodů na grilu je velmi rychlá a při správné teplotě a době si zachovají svoji přirozenou lahodnou chuť i křehkost.
Nejvíce se grilují krevety, oblíbený je i humr, langusta, chobotnice a sépie. Vynikající jemné a dietní maso má grilovaný krab. V této části najdete recepty na grilování mořských plodů, z kterých si určitě podle své chuti vyberete.
Olivový olej, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, sůl a pepř smícháme a krevety do směsi naložíme minimálně na 20 minut. ...
Nejprve smícháme sezamová semínka, sezamový olej, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložíme vyloupané krevety a důkladně je...
Zapálíme a rozehřejeme venkovní gril. V míse smícháme olej, drcený česnek, osolíme a opepříme a do směsi naložíme mořské plody. Poté je rozložíme...
Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle...
Mušle důkladně omyjeme a použijeme pouze pevně uzavřené. Alobal přehneme napůl, do středu fólie rozložíme mušle, rohy alobalu přehneme přes střed a...
Celé uvařené humry grilujeme na venkovním grilu nad středně rozpáleným uhlím cca 5min po každé straně, dokud nejsou na dotyk horcí. Poté...
Pánev postavíme na venkovní gril nad žhavé uhlíky. Jakmile se zahřeje, dáme do ní salsu a zahříváme, až začne omáčka bublat. Přidáme uvařené a...
Humry velkým ostrým nožem rozpůlíme, odstraníme hlavový váček a grilujeme krunýřem dolů na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 5min....
Krevety omyjeme, odstraníme hlavy, ocas podélně rozkrojíme a vyjmeme střívko. Smícháme nasekaný česnek, petrželku, oregano, citronovou šťávu, olej...
Krevety a rajčátka omyjeme, papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vždy 4 krevety napíchneme střídavě s...
Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso...
Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky...
Mořského okouna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Potom maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme, cukety...
Připravíme omytou hlívu ústřičnou, omytá rajčata a krevety a grilovací jehly. Připravíme směs bylinek, kterou budeme ražniči potírat. Do misky...
Hřebenatkám odřízneme malý bílý sval a vložíme je do lastur. Máslo rozpustíme a rozšleháme s nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou a nasekanými...
Kuchyňsky připravené chobotničky položíme do velké mísy, v jiné misce smícháme červené víno, ocet, sójovou omáčku, omáčku hoisin a prolisovaný...
Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným...
Krevety rozmrazíme. Potom je vyloupneme ze schránky, ocas však ponecháme. Odstraníme černé střívko. Žraločí plátky nakrájíme na kousky velikosti...
V míse smícháme citrónovou šťávu, kopr a olej. Do směsi naložíme krevety a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Krevety napichujeme na jehly, poté...
Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy...