Mořské plody

Mořské plody na grilu jsou velmi chutným zpestřením běžného grilování. Mořské plody jsou navíc velmi zdravé, protože obsahují minimální množství tuku, mají vysoký obsah minerálů a organismu prospěšných nenasycených mastných kyselin. Příprava mořských plodů na grilu je velmi rychlá a při správné teplotě a době si zachovají svoji přirozenou lahodnou chuť i křehkost.

Nejvíce se grilují krevety, oblíbený je i humr, langusta, chobotnice a sépie. Vynikající jemné a dietní maso má grilovaný krab. V této části najdete recepty na grilování mořských plodů, z kterých si určitě podle své chuti vyberete.

Seřadit
Nalezeno 26 receptů
Zobrazení

Olivový olej, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, sůl a pepř smícháme a krevety do směsi naložíme minimálně na 20 minut. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Nejprve smícháme sezamová semínka, sezamový olej, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložíme vyloupané krevety a důkladně je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Zapálíme a rozehřejeme venkovní gril. V míse smícháme olej, drcený česnek, osolíme a opepříme a do směsi naložíme mořské plody. Poté je rozložíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Slávky důkladně omyjeme a použijeme pouze neotevřené. Alobal přeložíme napůl, do středu rozložíme slávky, rohy fólie ohneme nahoru a poté mušle...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Mušle důkladně omyjeme a použijeme pouze pevně uzavřené. Alobal přehneme napůl, do středu fólie rozložíme mušle, rohy alobalu přehneme přes střed a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Celé uvařené humry grilujeme na venkovním grilu nad středně rozpáleným uhlím cca 5min po každé straně, dokud nejsou na dotyk horcí. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Pánev postavíme na venkovní gril nad žhavé uhlíky. Jakmile se zahřeje, dáme do ní salsu a zahříváme, až začne omáčka bublat. Přidáme uvařené a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Humry velkým ostrým nožem rozpůlíme, odstraníme hlavový váček a grilujeme krunýřem dolů na venkovním grilu nad středně horkým uhlím cca 5min....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Krevety omyjeme, odstraníme hlavy, ocas podélně rozkrojíme a vyjmeme střívko. Smícháme nasekaný česnek, petrželku, oregano, citronovou šťávu, olej...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Krevety a rajčátka omyjeme, papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vždy 4 krevety napíchneme střídavě s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Chobotnicím odřízneme hlavu, vyndáme vnitřnosti, odřízneme oči a zobák. Zbývající maso zbavíme kůže a nařízneme po úhlopříčce. Očištěné maso...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Mořského okouna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Potom maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme, cukety...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Připravíme omytou hlívu ústřičnou, omytá rajčata a krevety a grilovací jehly. Připravíme směs bylinek, kterou budeme ražniči potírat. Do misky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Hřebenatkám odřízneme malý bílý sval a vložíme je do lastur. Máslo rozpustíme a rozšleháme s nakrájeným česnekem, limetkovou šťávou a nasekanými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Kuchyňsky připravené chobotničky položíme do velké mísy, v jiné misce smícháme červené víno, ocet, sójovou omáčku, omáčku hoisin a prolisovaný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Krevety rozmrazíme. Potom je vyloupneme ze schránky, ocas však ponecháme. Odstraníme černé střívko. Žraločí plátky nakrájíme na kousky velikosti...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V míse smícháme citrónovou šťávu, kopr a olej. Do směsi naložíme krevety a necháme asi 2 hodiny v chladničce. Krevety napichujeme na jehly, poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 29 min

Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist