Ovoce

Grilované ovoce patří mezi oblíbené dezerty. Poměrně často se grilují jablka, hrušky a broskve, vynikající je grilovaný ananas nebo banán, ale třeba i mango. Většina grilovaných druhů ovoce je vynikající jako horký dezert, může se servírovat i se zmrzlinou. Grilované broskve a jablka se mohou použít i jako příloha ke grilovanému masu nebo rybě.

Před grilováním ovoce je nutné důkladně očistit rošt a potřít ho chuťově neutrálním olejem. Ovoce se griluje tak dlouho, dokud v něm obsažený cukr nezkaramelizuje.

Nabízíme vám vyzkoušené recepty na grilování ovoce, z kterých si podle své chuti určitě vyberete.

Seřadit
Nalezeno 29 receptů
Zobrazení

Cibuli nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Smícháme ji s polovinou lžíce oleje, osolíme a opepříme. Pořádně promícháme a grilujeme 4 minuty z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Ovoce umyjeme, banán oloupeme, z ananasu vykrojíme nejedlé části a vše nakrájíme na kousky. Ovoce dáme do misky z alobalu, posypeme cukrem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Banány šikmo nakrájíme na cca 2,5cm silné plátky. Smícháme šťávu z limety, cukr, rum a skořici. Do směsi vložíme banány, obalíme je a rozdělíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Jahody odstopkujeme a přepůlíme. Smícháme likér, kůru nastrouhanou z citronu a cukr. Vložíme jahody a obalíme je. Naskládáme na čtverce alobalu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Z pomeranče vylisujeme šťávu a nastrouháme kůru. Fíky rozkrojíme na poloviny, rozdělíme je řeznými plochami nahoru na čtverce alobalu, pokapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Pomeranče oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky silné cca 2,5cm. Smícháme brandy a cukr, do směsi vložíme plátky pomerančů a obalíme. Rozložíme je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Gril rozehřejeme na střední teplotu. Broskve rozpůlíme a na grilovací plochu je rozložíme řeznou stranou dolů. Pokapeme je medem a trochou másla a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

Banány oloupeme a nakrájíme na cca 3,5cm silné plátky. Slaninu nakrájíme na delší plátky a každý kousek banánu ve slanině obalíme a upevníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Rozpálíme gril. Smícháme v míse 2 lžíce medu s jablečnou šťávou a mletou skořicí. Oloupeme mango a odkrojíme dužinu od pecky. Obalíme grilovanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omytá jablka rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jadřince a pokapeme citronovou šťávou. Řeznou plochu potřeme máslem a jablka rozložíme na grilovací...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist