Ryby
Grilované ryby jsou velmi chutné, ale i zdravé. Nejčastěji připravuje pstruh nebo kapr na grilu, velmi chutný je i losos nebo markela. Na grilování se ale v podstatě hodí téměř všechny druhy ryb – tedy například i mořský ďas, treska, mořský vlk, pražma, tuňák a další. Vždy je ale nutné zvolit správnou přípravu rybího masa a také způsob grilování, teplotu a čas. Zde jsou recepty na grilování ryb vcelku i naporcovaných, z kterých si určitě vždy podle své chuti a grilované ryby vyberete.
Nejprve uděláme zářezy po obou stranách ryb ve vzdálenosti asi 5cm. Břišní dutinu každé makrely vymažeme lžičkou charmouly a grilujeme cca 5min z...
Sardinky vložíme do grilovací mřížky a pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím asi 3min po každé straně. Na povrchu masa musí vzniknout...
Filé z mečouna potřeme z obou stran olivovým olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Poté...
Omyté porce kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom porce potřeme olejem a pečeme na roštu asi 6 minut na každé...
Omyté a osušené kapří maso bez kostí a kůže nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Necháme odležet. ...
Filé rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Připravené porce ryby klademe na rozpálený rošt a po každé straně rožníme asi 5-7...
Máslo smícháme s parmazánem a koriandrem. Vložíme do máslové formy a dáme stranou. Na rošt potřený olejem rozpáleného grilu dáme rybí steaky a z...
Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme, osolíme a potřeme olejem. Vložíme je pod gril a grilujeme po obou stranách vždy asi 4-6 minut. ...
Rozpálíme gril a grilovací mřížku přikryjeme fólií. Položíme na ní steaky, okořeníme je a z každé strany 5 minut grilujeme, dokud nezhnědnou a...
V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření. Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc,...
Pstruhy vykostíme a odstraníme hlavy. Masité strany potřeme olejem a ryby uzavřeme do mřížky. Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým...
Porce filé osolíme a obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Nasucho je grilujeme po obou stranách. Hotové potřeme rozpuštěným máslem. Každou...
Porce kapra očistíme, omyjeme a osolíme. Maso grilujeme nasucho po obou stranách. Hotový pokrm polijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme plátky citronu.
Makrelu očistíme a potřeme zevnitř i na povrchu solí a pepřem. Na obou stranách páteře uděláme příčné zářezy, rybu obalíme ve strouhance a...
Omytého kapra vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme, lehce posypeme paprikou a napichujeme na jehly střídavě s plátky cibule, slaniny...
Čerstvé sardinky nemyjeme, nekucháme ani neškrábeme, pouze je posypeme hrubou solí. Přebytečnou sůl setřeseme a sardinky rozložíme na mřížku grilu...
Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a po všech stranách potřeme lžící oleje. Vložíme je na rozpálený grilovací rošt...
Makrely omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Na každou makrelu položíme plátky citronu a lístky...
Vykuchané pražmy omyjeme, osušíme a na každé straně několikrát nařízneme. Ryby zevnitř i na povrchu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou...
75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem. ...
Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme hořčici, koření a nasekaný kopr. Směsí potřeme omyté a osušené filety a necháme v chladničce...
Porce ryby omyjeme a osušíme. Limetkovou kůru a šťávu smícháme s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou feferonku a směsí rybu pokapeme. Necháme...
Porce masa omyjeme a osušíme. Z obou stran je potřeme olejem, osolíme a opepříme. Steaky pečeme na rozpáleném grilu po obou stranách asi 5 minut. ...
Filé z chňápala grilujeme na naolejované mřížce grilu asi 5 minut, jednou obrátíme. Necháme vychladnout, odstraníme kůži a rybu rozdrobíme do mísy....
Omyté porce lososa osolíme a okořeníme zázvorem a rozdrceným česnekem smíchaným s nasekanou šalvějí. Maso opečeme po obou stranách na grilu a...
Omyté pstruhy podélně rozkrojíme, osolíme a opepříme. Pokapeme je citronovou šťávou a zalijeme olejem. Necháme asi 1 hodinu v chladu marinovat. ...
Omyté plátky tuňáka vložíme do mísy, zalijeme marinádou připravenou smícháním sójové omáčky, worcesteru, hořčice, cukru a oleje. Maso musíme...
Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme máslem. Porce položíme na rozehřátý gril a po každé straně...
Ryby omyjeme a od ocasu k hlavě stáhneme kůži. Připravené mořské jazyky vcelku potřeme olejem, osolíme a opepříme. Vložíme je na rozehřátý gril a...
Sardinky omyjeme a naložíme do marinády připravené ze zbylých surovin. Necháme marinovat asi 30 minut. Potom sardinky vyjmeme, necháme okapat,...